Порто продължава след успех в Турция, Олборг изхвърли Селтик от европейските турнири

23:47
Порто продължава след успех в Турция, Олборг изхвърли Селтик от европейските турнири
Отборите на Виляреал и Манчестър Юнайтед завършиха с равенство 0:0 своя мач от група "Е" на Шампионската лига, като спечелената точка от страна на двата отбора бе напълно достатъчна, за да продължат в следващия етап на турнира за сметка на Олборг и шотландския шампион Селтик.

"Детелините" отпаднаха от европейската сцена, позволявайки на домакините да обърнат резултата от 0:1 до 2:1 с късен автогол на Колдуел.

В група "F" Олимпик Лион постигна победа на "Артемио Франки" над домакина Фиорентина с 2:1, като и трите попадения паднаха през първата част. Макун и Бензема дадоха два гола преднина за своя отбор преди Джилардино да върне едно попадения в самия край на полувремето, но то се оказа недостатъчно и италианците напуснаха борбата за ценния трофей.

В същата група Байерн Мюнхен надигра категорично румънския Стяуа с 3:0, като единствено добрите намеси на вратаря на гостите Запата не позволиха резултатът да бъде далеч по-красноречив.

Португалският шампион Порто гостува в Турция на местния Фенербахче и след две попадения на Лисандро в 19-та и 28-та минута достигна до трите точки. За домакините веднъж се разписа нападателят Казим Казим, но това не донесе особена радост на феновете препълнили стадион "Шукру Сарачоглу".

Във втория мач от група "G" английският Арсенал продължи да демонстрира беззъбие в офанзивен план, но голът на Никлас Бентнер в 87-та минута им донесе победата над киевския Динамо.

Така в тази група напред продължават Арсенал и Порто, а украинският и турският шампион ще решат съдбата си в директен сблъсък, като на "фенерите" им е необходима единствено победа, за да могат да участват на пролет в Купата на УЕФА.

Последните два двубоя от вечерта противопоставиха съставите на Зенит и Ювентус, и БАТЕ Борисов с Реал Мадрид. Мачът между руския и италианския отбор бе с по-ранен начален час и завърши при резултат 0:0. Равенството не устройваше домакините, тъй като както се очакваше Реал постигна, макар и минимален, успех на стадиона в Минск и се откъсна на четири точки. За испанския шампион в герой се превърна Раул, отбелязал гол още в седмата минута.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bat_boiko309
26.11.2008 11:15

Издънка мога да нарека отсъждането в средата на първото полувреме, на страничния съдия, на мача Зенит-Юве. Голът си беше напълно редовен, а и щях да спечеля някой лев от евентуална победа на Зенит. Юве ме изненадаха, че играха с титулярите при положение, че си бяха осигурили класирането, но както и да е. Ман ю и Виляреал беше най-твърдия Х за мен. И двата отбора продължават и последните мачове ще са протоколни в тези групи. Иначе ме изненада изказването на Шустер, че бил доволен от защитата, и че спирали далеч от наказателното поле, противниковите атаки. Ми то и вс бг отбор би имал същия успех ако имаха и половината от играчите на Реал

Avalanche
26.11.2008 10:57

Изобщо не очаквах Селтик да отпаднат така.. Това е невероятна изненада - не толкова, че отпаднаха от евротурнирите, а колкото тази смешна загуба от Олборг.. Unbelivable *wink*

dumbo_s издънката не е, че Ювентус не победи, издънката е, че Зенит не победи

dumbo_s
26.11.2008 00:05

Ако погледнем реално възможностите и имената на отбори ще кажем , че има много изненади днес , но пък от друга страна ако загледаме играта , формата ще видим , че това са доста очаквани резултати ... Байерн и Лион макар за мнозина смятах за фаворити колкото и преувеличено да звучи ... Трудна победа за Порто и Арсенал , не толкова сигурни , но очаквани. Нормалната издънка на дена Ювентус , който не може да играе в Русия . Забравих и много трудната победа на Мадрид,която трябваше да бъде далеч по - изразителна.

Radi_Zlatanov
26.11.2008 00:04

Изненадата на вечерта бе отпадането на Селтик от Европа.Много малшанс преследваше отбора .Жалко