Скандали тресат Рапид Виена преди Берое

11:47
Скандали тресат Рапид Виена преди Берое
Скандали тресат съперника на Берое Рапид Виена, пише "7 дни спорт".

В следващия кръг на Лига Европа 32-кратният шампион на Австрия ще играе с носителя на Купата на България.

Скандалите избухнаха преди мача със Судува и се изостриха на терена. 110 минути преди първия съдийски сигнал треньорът на Рапид Петер Пакулт решил, че на вратата ще пази резервата Раймонд Хедъл, съобщава в. "Курир". Хедъл има 25 мача за първенство в последните пет години. Пакулт наистина го направи и остави на пейката един от най-опитните си играчи - Хелге Пейер. Той е в отбора от 2001 година, има 227 мача в първенството на Австрия и 20 за националния отбор.

Когато чул какво му готвят, 30-годишният Пейер напуснал бесен хотела в Марианопол. Напирал да си тръгва за Австрия, едва го убедили да иде на стадиона.

"Не беше лесно да му кажа, че ще е резерва. Но анализирах внимателно подготовката на всеки и разбрах, че това е най-правилното решение", обясни Пакулт.

Рапид спечели мача с 2:0, но играчите не си тръгнаха спокойни и щастливи от Литва.

Малко след почивката, при резултат 1:0, двама от отбора си скочиха на бой. Националът на Хърватия Никица Йелавич (нападател, 25 гола в 67 мача в австрийската Бундеслига от 2008 насам) се развика на халфа Маркус Хейкинен. Шведът не му подал при удобно положение за гол. Двамата замалко да се хванат за гушите, съотборниците им едва ги разтърваха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация