Рууни прецака алчни бивши мениджъри

12:03
Рууни прецака алчни бивши мениджъри
Звездата на Англия Уейн Рууни няма да плаща 4,3 милиона паунда комисионна на бившата си мениджърска фирма, реши съдът в Манчестър.

Нападателят не е дал и стотинка на компанията "Проактив", след като агентът му Пол Стретфорд (член на фирмата) напусна сдружението и взе със себе си голмайстора.

Рууни подписа със Стретфорд през 2002 година. Тогава той бе на 17 години и печелеше по 80 паунда на седмица в Евертън, но след като сключи контракта с "Проактив" получи договори с "Найк" и "Кока-Кола". След напускането на Стретфорд нападателят обаче не е плащал комисионни на фирмата "Проактив".

От компанията се аргументираха, че Рууни и жена му Колийн са били клиенти на Стретфорд още от времето, когато той е бил в "Проактив", което значи че двамата дължат 20% комисионна в размер на 4,3 милиона паунда. Съдията Брендан Хегарти заяви, че оригиналният договор на Рууни с "Проактив" е бил за цели осем години, докато Футболната Асоциация препоръчва максимум две, което прави контракта много ограничаващ за нападателя. Магистратът отхвърли и молбата за обжалване на "Проактив".

"Колийн и аз с радост сме плащали всички комисионни на хората, които ги заслужаваха. Но тези суми са смешни и смятаме, че това е опит да ни експлоатират. За щастие, съдията отхвърли нереалните им искания и ние сме щастливи. Но винаги трябва да се бориш за правата си и затова ние оспорвахме тези искания", коментира Рууни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

muybien
16.07.2010 12:52

"...80 паунда на седмица..." - Знаете ли колко е помоща за безработен в Англия?

toblero_Bg
16.07.2010 12:28

Нападателят не е дали и стотинка.. уинър вие сте пълни неграмотници.. открих ви 3 грешки само днес и ми триете коментарите-злетаци