Момиров иска пълна прозрачност при съдиите

12:54
Момиров иска пълна прозрачност при съдиите
Шефът на съдийската комисия към БФС Димо Момиров заяви, че ще изисква пълна прозрачност около съдийството.

"Още когато заех този пост казах, че ще направя всичко възможно нещата около съдийството да са прозрачни и да се обсъждат както добрите, така и лошите страни на съдиите. Вярно е, че международните организации ФИФА и УЕФА не разрешават реферите да обсъждат публично своите решения от дадена среща. Всяка федерация обаче си има своите критерии и начини да си решава проблемите. Затова реших да дам възможност на колегите да разговарят с журналисти. Между арбитрите има доста интелигентни хора, за които са използвани само обидни определения, когато съвсем по правилник отказват да говорят. С тези действия, които предприехме успяхме да тушираме напрежението и да намалим грешките. Разбира се, те са част от играта, има ги, имало ги е и винаги ще ги има. Важното е да не бъдат тенденциозни", каза Момиров.

Момиров за пореден път призова президентите и треньорите на клубове първо да изгледат записа от мача и после да нападат рефера на срещата.

"Порточанов не може да влия на решенията на съдийската комисия и аз разговарях с Херо и мисля, че успях да го убедя, че няма тенденция в отсъжданията спрямо неговия отбор. Ще бъдат санкционирани реферите за закъснението на мача Вихрен - Ботев. Недопустимо е те да пътуват с делегата на срещата. Не е нормално и не приемам оправдания, че някой му се счупила колата. След като са видели какво е времето в трябвало да тръгнат с два часа по-рано от предвиденото. От чакането на съдиите ескалира напрежението в срещата, отменя се гол за Вихрен и се стига до нахлуването на терена на външно лице. Друг е въпросът къде е била охраната и как е допуснала този човек от Сандански да влезе на терена", добави шефът на съдиите.

Момиров обяви, че обмисля след днешното заседание на комисията да пусне декларация до Изпълкома, спортната общественост и футболните клубове във връзка със зачестилите инциденти с рефери най-вече в "В" и зоналните групи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RZ
25.11.2008 15:08

Съдийството значително се подобри , след случая Ристосков