Изпълкомът и телевизия се спречкаха за 4 милиона

14:43
Изпълкомът и телевизия се спречкаха за 4 милиона
Изпълкомът се събира днес на заседание, на което ще гледа въпросът за тв правата, повдигнат преди месец от Ринг.бг, информира „Меридиан Мач”. Именно собствениците на спортната телевизия закупиха срещу 51 милиона лева за 5 години излъчването на срещите от „А” и „Б” група.

Очаква се днес футболните босове да излязат с предложение с колко точно да отстъпят от условията по договора. Източници на „Меридиан Мач" заявиха, че в момента разминаването между БФС и телевизията е с 4 милиона лева на година. От Ринг искат да плащат вместо 10 милиона лева на година само 3 милиона.

А това изглежда изключително драстично свиване, независимо от финансовата криза. Вместо това футболният съюз и повечето от клубовете проявяват разбиране и са готови да отстъпят с 30% от сумата по договора. Въпреки това разликата между офертите на Ринг.бг и БФС е 4 млн. лева и днес предстои централата да излезе с окончателно становище.

Ако се изпълни искането на телевизията, то това означава, че шампионът Литекс вместо да получи 660 000 лева, ще трябва да се задоволи със 198 000 лева. Освен с парите от телевизиите, Изпълкомът ще се занимава и със състава на комисиите за предстоящото първенство. Най-дискусионната комисия - съдийската, ще продължи да бъде в ръцете на Коце Костадинов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация