Грант: Емил Велев го очаква добро бъдеще

13:59
Грант: Емил Велев го очаква добро бъдеще
Бившият мениджър на английския гранд Челси Аврам Грант пристигна в София на частно посещение при наставника на Левски Емил Велев. Грант бе любезен да даде интервю пред официалния сайт на Левски, което ви предлагаме.

- Господин Грант, за първи път ли сте в България?

- Не. Бил съм тук пет-шест пъти.

- Каква е причината на визитата ви?

- Частно посещение. Отивам до Англия и реших да дойда да видя моя приятел Емил Велев. Харесва ми това, което прави той в България. Беше добра възможност да се видим, независимо от студеното време у вас.

- От кога датира познанството ви с Емил Велев?

- От 1991 година, когато той се появи и започна да играе в Израел. Не съм му бил треньор, но играех често срещу него. И не ми беше лесно, той беше доста умен играч. Влагаше голяма страст в мачовете.

- Обменяте ли съвети за треньорството?


- Говорим доста за футбол, не за политика. Емил е много любопитен. Знае доста за футбола, но винаги иска да се учи. Знам, че след две седмици ще ходи в Англия да гледа някои неща. Това е пътят.

- Знаете ли от Емил Велев какво е Левски за България - че за родните стандарти е дори повече от Челси, може би нещо като Манчестър Юнайтед? И какво смятате за неговата роля в клуба?


- Знам много добре, че Левски е топ клуб в България. Гледал съм ДВД-та с мачове на Левски. Виждам, че отборът се развива все по-добре и по-добре. На мнение съм, че трябва да се гледа цялостното развитие, а не да се взираш само в някои резултати. Мисля, че нещата се развиват добре за Емил Велев и го очаква добро бъдеще.

- Има ли нещо сходно в съдбите ви с Емил Велев като треньори? Вие поехте изненадващо Челси, той изненадващо стана треньор на Левски, бихте ли направил такъв паралел?

- Аз съм на мнение, че трябва да се гледа качеството, не обстоятелствата, при които се е случило нещо. Най-добрият отбор на Милан беше на Ариго Саки, а никой не го знаеше кой е преди това. Важното е да имаш качества и знания за футбола, да виждаш как се развива той. От тактическа гледна точка много неща се променят. Според мен за Левски е добре, че Емил Велев е начело на клуба, защото той може да осигури развитието и да помогне на отбора да върви напред. Сигурен съм, че хората в Левски не мислят само за този момент, а и какво ще се случи в бъдеще. Назначението на Емил Велев за треньор е добра идея в този аспект. Аз можех да направя подобни неща в Челси, но първо бях директор там, после мениджър и мисля, че дойде време да си взема почивка.

- Бихте ли работил с Емил Велев един ден?

- Ако може да ми бъде асистент.

- Бихте ли дошъл отново в края на сезона, ако Емил Велев ви покани да празнувате шампионската титла на Левски?


- Разбира се, че ще бъда щастлив да дойда по този повод.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

galio
29.11.2008 11:16

бреи ми тои Емил Велев големи аверчета имал бе

frijolito
26.11.2008 18:58

до ради златанов: ради едва ли бала (под бала мисля, че визираш красимир балъков нали? да уточним да не се получат грешки) та бала е гласен за трньор в щутгарт и едвали ще си сложи бинт на здрава глава, за да се заеме с отбора от герена

leketoo
25.11.2008 15:46

Очаква го добро бъдеще в БИАД или в някоя кръчма. Мустака ще го изхвърли като мръсно коте само да се навие някой да води пропадналия отбор. И после ще го слушаме как се жалва, че не е оценен както трябва и ред други тъпотии. Ми да каже защо му викат КОКАЛ??

Radi_Zlatanov
25.11.2008 14:56

Едва ли Кокала след нова година ще е треньор на Левски!Новият треньор е Бала

mminkov
25.11.2008 14:18

Левски ще стане шампион, когато п...а, рече ку-ку!!!

pleven94
25.11.2008 14:11

Тази година ще има повод за напиване.
ЛЕВСКИ ШАМПИОНИ