Клубовете от А група се готвят да не пускат ТВ камери на стадионите

13:21
Клубовете от А група се готвят да не пускат ТВ камери на стадионите
Сериозна въпросителна надвисна над телевизионното излъчване на мачовете от “А” група две седмици преди първия кръг на 1 август. Някои клубове се обединяват около идеята да не допускат камери по стадионите, ако бъдат намалени драстично парите им от тв права. Решение на сложния казус ще се търси на Изпълкома на БФС утре.

Шефове на клубовете отдавна обсъждат как да реагират на очертаващото се орязване на тв приходите. Босовете са готови на отстъпки в диапазона 20-30%. По-голямо намаление на парите обаче може да ги накара да заключат стадионите за камерите на телевизиите.

“Разбираме, че е кризисен период и сме готови на компромис в разумни граници, иначе няма смисъл да ни излъчват”, обобщи намеренията на клубните шефове Йордан Лечков, президент на Сливен.

По неофициални информации плановете на телевизиите са за по-сериозно намаление, като в медийни публикации се споменава за 50%. Групата на “Про.БГ” и “Ринг” купи тв правата през 2008 г. за 5 години срещу 50 млн. лв. Между 6 и 7 млн. лв. се разпределят на сезон между клубовете според класирането и броя излъчени мачове. Най-много за миналото първенство получи шампионът Литекс - 615 000 лв., а Левски, ЦСКА и Черноморец Бургас също прибраха над половин милион.

В икономическата криза телевизионните пачки реанимираха много изнемогващи отбори, като клубовете между 12-о и 15-о място взеха по над 200 000 лв. А дори изхвърленият през зимната пауза “Ботев” взе 175 000 лева.

Напоследък шефове на отбори недоволстваха, че парите им идвали със закъснение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vladimir_vn
16.07.2010 22:38

Ами да ги спират и да играят пред една шепа народ щом искат *smile*