Литекс смаза Рудар, но взе само крехка преднина преди реванша

21:47
Литекс смаза Рудар, но взе само крехка преднина преди реванша
  Литекс победи Рудар с 1:0 на градския стадион в Ловеч в първи мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

В началните минути на срещата темпото бе ниско и двата тима често бъркаха при пасовете от халфовата линия към нападението. Домакините от Ловеч с течение на времето овладяха инициативата в центъра и още при първата си опасна атака възпитаниците на Ангел Червенков излязоха напред в резултата. Занев центрира отляво на задната греда, където от дълбочина изскочи Ивелин Попов. Капитанът на "оранжевите" с глава успя да прехвърли вратаря на гостите - 1:0 за българския шампион.

Литекс продължи да е по-добрият отбор на терена, въпреки че в минутите след гола гостите пробваха да изнесат играта в половината на ловчанлии. Възпитаниците на Ангел Червенков в определен момент се дръпнаха в своята половина и дебнеха своя съперник на контраатака.

В 26-а минута Попов подаде към Дока в наказателното поле, халфът стреля, но от крака на Божич топката бе избита в корнер.

След изпълнението на корнера следва меко центриране на Том в наказателното поле на Рудар, след което Нифлор засече топката с глава, но Раданович спаси, а след това кълбото срещна и напречната греда.

До края на полувремето пак френският таран на "оранжевите" можеше да вкара, след като бе изведен на чиста позиция от Том в 30-а минута, но Нифлор отново пропусна.

Шест минути преди края на полувремето Занев за пореден път центрира точно в наказателното поле на Рудар, където Ивелин Попов отправи опасен удар с глава, който с мъка бе избит от вратаря Раданович.

През втората част Литекс продължи да има териториално преимущество, но вместо "оранжевите" да смачкат своя съперник с втори гол, те показваха безидейност във фаза атака и с всяка следваща минута това даваше самочувствие в редиците на Рудар.

В 53-минута Занев шутира към вратата на гостите, но Раданович плонжира в долния десен ъгъл и спаси. Седем минути по-късно Ивелин Попов също стреля, но топката премина над напречната греда.

В 66-а минута след опасно центриране на Ивица Йованович в наказателното поле на Литекс, но топката бе избита в корнер.Шест минути по-късно резервата Христо Янев стреля много неточно от пряк свободен удар и топката излезе в аут.

В 78-а минута Сандриньо опита параболичен удар от границата на наказателното поле на Рудар. Мерникът на бразилеца изневери в този случай и топката премина встрани от вратата. Интересен нюанс от тази среща бе, че към края на срещата публиката на стадиона на ловчанлии започна бурно да подкрепя своя тим, нещо не особено типично за този отбор и този град.

Пет минути преди края Божович от гостите получи втори жълт картон за задържане на Христо Янев на границата на пеналта. Потърпевшият отправи коварен изстрел в долния десен ъгъл, но стражът с последни сили спаси.

В 88-а минута резервата Момчил Цветанов проби по чудесен начин по левия фланг, младокът стигна до аутлинията и с пас по земя намери Христо Янев, който чакаше непокрит на границата на малкия пеналт. Янев пробва удар, но не уцели топката и тя премина встрани от вратата. В крайна сметка ловчанлии не стигнаха до втори гол и другата седмица ще трябва да защитават крехката си преднина на реванша в Черна гора.

Литекс - Рудар 1:0

1:0 Попов 8-а мин

Литекс: Галато, Бодуров, Барт, Николов, Занев, Сандриньо, Йеленкович, Том, Ивелин Попов, Дока, Нифлор

Рудар Плевля: Раданович, Иванович, Игуманович, Божович, Мичич, Усени, Бърнович, М. Йованович, Раджелович, Влахович, Божич

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Feel_The_Beat
14.07.2010 23:15

Литекс е един от най-яките български отбори,в сравнение с Левски и ЦСКА,мога да кажа че дори и да падат-гледайки международните изяви на отбора,на човек му прави кеф да гледа играта-подаването на топката,финтовете,които правят играчите,точното подаване,наистина си личи че имат хъс момчетата,а както споменаха и някои съфорумци още е началото на сезона,така че още е твърде рано да се правят изводи-кои отбори са слаби и кои силни,има време,ще видим! *thumb_up*

gogo1996
14.07.2010 13:34

Вчера като ходих на мача на Литекс през целия мач един дядка до мене ми наду ушите като казва: Неможем Неможем.... Много слабо играем .... Не можем Не можемм.... *lol* *lol*

Pechenqgata
14.07.2010 10:16

Има едно нещо което всички забравят тва е че снощния мач беше първия официален за новия сезон така че да не бъдем толкоава критични, надявам се в следващите мачове да навлязат в форма и да не се излагат така както с тези анонимници *thumb_up*

mengeme
14.07.2010 09:08

Литекс снощо както повечето български отбори показа отноно една от слабостите в българския футбол, а именно реализирането на головете!Видя се, че отборът на Рудар не е нищо особено, един нискодивизионен отбор, който трябваше да си иде поне с 3 гола в кошница преди реванша, но се видя отново , че проблемът с реализирането продължава за българските отбори. Не отдавна именно Литекс си патиха от това златно правило "Ако не вкараш, ще ти вкарат" срещу тима на Бате Борисов.Видяхме и мача на Левски с Дебрецен, левскарите имаха хиляди положения и не можаха да ги вкарат, докато на Дебрецен им трябваше един точен удар и вкараха.Ще си позволя малко да анализирам играта на Литекс снощи.Първото, което играчите на Литекс бяха мудни и тромави и на 15 минути избухваха с индувидуален пробив на Дока или Том по крилата.Дори бързите атаки, когато имат числено приемущество, играчите на Литекс се чудеха какво да направят с топката и как да се отърват от нея!Халфовата линия в средата на терена просто я нямаше, Сандриньо и Йеленкович, които трябва да организират играта бяха придрямали и бавно и мудно изнасяха топката.

Manower
13.07.2010 23:15

Абе смазал айде моля ви се с преовеличенията...на рудар щом само един гол вкара, а като дойде някой отбор от Белгия,Италия и т.н. какво става? Много грешки и не се залъгвайте това не е Лига Европа, въпречи че и там лесно няма! Аз съм българим и подкрепям българските отбори, но не е цветущо при Литекс има върху какво да се работи!!! Успех!

dantela
13.07.2010 22:47

Detelina_94 не се заблуждаваи създаваха много положения защото Рудар са посредствен отбор.В моменто в които Литекс се срещтне със силен отбор ще видиш дали ще създават положения.И това ,че създават положения не ги прави силен отбор.Силните отбори вкарват голове и печелят.Положенията не се броят.Аз много се надявам да флезнат в групите на шампионската лига но според мен вероятността това да стане е под 5%.

monte_carlo
13.07.2010 22:14

Те от Рудар,че няма как да отпаднат,няма.Те онея пас не могат да си дадат.Ама в следващият кръг трябва да имаме мега късмет,за да продължим,ако Литекс продължава така аристократично да пропилява положенията.Всички български отбори са на тоя хал,изтърват елементарни положения,после защо отпадаме рано,ми ей за тва.

svetlio_vn
13.07.2010 22:11

Така ги смаза,че при невнамение в реванша може и да отпадне рано рано *sad*

Detelina_94
13.07.2010 22:01

Ако някой, който не е гледал мача прочете заглавието, ще си помисли, че Литекс са победили с 5:0 или повече.
Според мен с такава игра Литекс са най-малко на полуфинал *thumb_up*

monte_carlo
13.07.2010 21:56

С толкова много пропуски,следващият кръг със сигурност Литекс отпада.Не може от 20 положения за гол да вкараш само 1.Ако играем с някой истински отбор,а не това подобие Рудар,просто си заминаваме *sick*

ManUtdTillidie
13.07.2010 21:43

Всъщост не трябва да се налагат Българи а просто отбора да просперира независимо дали е с "чужденци на колограм" или Българи , това все пак е клуб ,а не национален отбор.

biserms
13.07.2010 21:09

ОФ къде си тръгнал да сравняваш нашите мизерни отбори с Интер и другите евро грандове *sick* Нали, за да се развива футбола в България, трябва да се налагат млади БЪЛГАРСКИ таланти от школите, а не да се купуват на килограм някакви чернилки.И именно като 3те най-развити отбора в България - Левски, ЦСКА и Литекс трябва да дават път на младите

Futbulfen
13.07.2010 20:52

Не съм съгласен с коментарите Ви..за справка сетете се за отбора на Интер (носител на ШЛ).Колко жабари имаше в стартовия състав..0! И изобщо може би като изключим Парцелона,във всеки европейски гранд ядрото е от чужденци.Пък и едва ли някой няма да се съгласи,че в Литекс играят най-класните чужденци в България...имайки предвид и нивото на талантите ни..успех на Латекса!

tymypa
13.07.2010 19:50

съгласен съм с първия коментар ... само 4ма българи в български отбор ... трябва да сложат някакви правила да има минимум 7 играча. то това си е направо чужд отбор а не БГ. все пак успех дано бият

biserms
13.07.2010 19:36

Само 4 българи в стартовия *thumb_up* После що футбола ни върви надолу *thumb_down*