Оставиха Владимир Вайс начело на Словакия

16:29
Оставиха Владимир Вайс начело на Словакия
Владимир Вайс остава начело на Словакия, след като днес продължи своя договор с местната федерация до 2014 година.

Вайс, който изведе тима до осминафиналите на Световното първенство, заяви:

"Имах някои оферти от чужбина, но предпочетох да продължа да работя със словашката федерация". Специалистът застана начело на тима през 2008 година. Той продължи:

"Отборът е сравнително млад, но има опит. Световното първенство показа, че имаме невероятен потенциал и възможности".

Играещият за първи път на световни финали тим на Словакия надви Италия с 3:2 и детронира световния шампион, но след отпадна от бъдещия финалист Холандия на осминафиналите.

Вайс, който игра като футболист за бивша Чехословакия на Мондиала през 1990 година в Италия, водеше Артмедия и руския Сатурн преди да застане начело на родината си.

Неговият син - Владимир, е полузащитник на Манчестър Сити и на Словакия. Бащата на Вайс - също Владимир, помогна на Чехословакия да спечели сребърните медали на Олимпиадата в Токио през 1964 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

OmgWtfLoL
13.07.2010 18:42

Тоя мизерник поне да си купи нов костюм че е срамна работа с един и същ костюм цял мондиал да кара. Мисля че има нужния опит да е начело на националния, бтв словаците направиха забележителен прогрес и мисля че в следващото световно ще блеснат с още един или двама големи играча - Хамшик,Стох,Муха,Вайс и Витек (колкото и стар да е) си уредиха живота. *beer* *thumb_up*