Бенитес: Искам да видя нов Интер!

17:11
Бенитес: Искам да видя нов Интер!
Треньорът на Интер Милано Рафаел Бенитес заяви, че смята да взаимства от стила на игра на новия световен шампион Испания.

Бившият наставник на Ливърпул проведе първата си тренировка с носителя на Шампионската лига в понеделник и планира да направи няколко промени, макар че предшественикът му Жозе Моуриньо спечели требъл през миналия сезон със същите играчи.

"Стилът на Испания е базиран на владеенето на топката и класните играчи. Ще бъде добре ако можем да взаимстваме от този стил", заяви Бенитес.

"Италианският футбол е тактически добър, интелигентен и ако можем да комбинираме двата стила, този тим ще стане още по-силен", добави специалистът.

Той отказа да коментира слуховете, че Интер е близо до сделка за халфа на Ливърпул Хавиер Масчерано.

"В Англия бях мениджър. Тук съм треньор. Трябва да се обърнете към спортния директор Марко Бранка по този въпрос", каза още Бенитес.

Той добави, че все още няма нищо решено относно евентуалното напускане на Майкон в посока Реал Мадрид или Марио Балотели в Манчестър Сити.

"Искам първо да говоря с играчите. Може да променя тренировъчния режим на Балотели", коментира специалистът.

Бенитес смята да използва и повече млади играчи от Моуриньо, който спечели финала на Шампионската лига със състав, в който нямаше нито един италианец. Испанецът изрази надежда, че ще има по-добра връзка с медиите от вечно конфронтиращия се Моуриньо.

"Трябва да променим нещо в тази зала за пресконференции. Тук е като в сауна. Трябва да сложим климатик", пошегува се испанецът, казвайки още, че все още не е свикнал да кара отдясно след шест години в Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация