Вижте \"светците\" и \"грешниците\" на Мондиал 2010

12:58
Вижте \"светците\" и \"грешниците\" на Мондиал 2010
На Мондиала в Южна Африка участваха много световни футболни звезди, като някои от които се превърнаха в "светци" и "грешници" за отборите и сънародниците си.

Светци:

Йонг Тае-Се - Северна Корея

Участието на Северна Корея на Световно първенство за първи път от 1966 година предложи много спекулации за живота на азиатските играчи и вероятните наказания, които ги чакат при лошо представяне. Роденият в Южна Корея Йонг даде на тима добро лице, неговите сълзи по време на националния химн напомниха на всички колко много значи турнира за тази страна. Представянето му при загубата с 1:2 от Бразилия пък показа, че корейците могат да се борят с всеки отбор.

Стивън Джерард - Англия


Една от английските звезди, която не показа добра игра при отпадането на "трите лъва" от Германия с разгромното 1:4. Независимо от това Джерард намери сили да каже, че незачетения чист гол на Франк Лампард не е бил от чак такова значение и германците заслужено са победили. "За мен, да стоя тук и да кажа, че това е причината да загубим, ще значи, че лъжа", сподели капитанът на Англия.

Марсело Биелса - Чили

Енигматичният аржентински треньор на Чили накара възпитаниците си да играят страхотен нападателен футбол. Неортодоксалната му схема 3-3-1-3 донесе победи над Хондурас и Швейцария и осигури на тима място на осминафиналите. Там обаче Бразилия отстрани чилийците.

Томас Мюлер - Германия


Избран за най-добър млад играч и голмайстор на Мондиала, Мюлер помогна на Германия да разгроми Англия с 4:1, а след това откри резултата срещу Аржентина, когато "маншафтът" триумфира с 4:0. Жълт картон за игра с ръка в мача с Аржентина обаче значеше, че той ще пропусне полуфинала срещу Испания заради наказание. Независимо от това, той се здрависа с рефера след края на мача с "гаучосите".

Грешници

Никола Анелка - Франция

Репутацията на никой друг играч не понесе толкова атаки, колкото тази на Никола Анелка. Неефективен в първия мач на "петлите" на Мондиала срещу Уругвай, нападателят изглеждаше неспособен да разбере инструкциите на треньора Реймон Доменек, който искаше Анелка да играе като таран. Търпението на Доменек се изчерпа на полувремето при загубата с 0:2 от Мексико, а Анелка отговори с обиди на треньора си, за което бе и отстранен от отбора. Независимо от страхотните си успехи досега, Анелка никога няма да избяга от сянката на този скандал.

Кадер Кейта - Кот д\'Ивоар


Кейта бе замесен в битка с Кака в мача между Бразилия и "слоновете" от груповата фаза. Бразилия спечели с 3:1 и продължи на осминафинал, но Кейта използва възможността да си отмъсти на Кака, като падна на терена, все едно бе ударен с лакът от бразилския плеймейкър. За нещастие на Кака, реферът се поддаде на симулацията на Кейта и изгони звездата на Реал Мадрид, което значеше, че той пропуска последния мач от групата срещу Португалия.

Луис Суарес - Уругвай

Нападателят разби сърцата на ганайските фенове, избивайки с волебойлен прийом удар на Доминик Адия в последните секунди на продължението на срещата между Уругвай и Гана. Суарес предотврати сигурен гол, който щеше да прати "черните звезди" на полуфинал, като така Гана щеше да стане първият африкански отбор достигнал тази фаза на Мондиал. Острието бе изгонен за играта си с ръка и бе отсъдена дузпа за Гана, но Асамоа Гиан прати топката в горната греда. Наложи се изпълнение на дузпи, при което Уругвай ликуваше. След срещата Суарес заяви, че е бил благословен от Божията ръка.

Марк Ван Бомел - Холандия


Дефанзивният халф на Байерн Мюнхен бе фундаментална част от тима на Холандия, но агресивният му стил донесе много болезнени контакти на съперниците му. Той получи картон само 22 минути след началото на финала срещу Испания, след като фаулира грубо отзад Андрес Иниеста и имаше късмет, че не бе изгонен сред нова груба проява срещу Шави. След срещата пък агресивно се конфронтира с рефера Хауърд Уеб.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lfc4life
15.07.2010 11:03

Nq_KiN Много си бавен.Пишеше Англия,но са го поправили *lol*

Nq_KiN
13.07.2010 11:53

Неортодоксалната му схема 3-3-1-3 донесе победи над Хондурас и Швейцария вие неможете да четете бе *lol*.

svetlio_vn
13.07.2010 11:06

А вратарят на Северна Корея дали е редно да е светец и след Великолепната седморка срещу Португалия *lol*

AndY__20
12.07.2010 23:15

ЛОЛ!
Суарес спаци Уругвай на 1/4 финала,а те го писали в грешниците *sick* *evil*

Lollipopp
12.07.2010 19:57

пхахаха Джерард светец *lol* та той беше един от най-смешните на това първенство *thumb_down*

papagala_92
12.07.2010 19:07

Ами пропуска на ониа нигериец от 3-4 метра почти на празна врата

BoBi_Levskara
12.07.2010 18:01

По скоро Асамоа Гиан е от грешниците а Луис Суарес от светците.

Dante_Shift
12.07.2010 13:47

Защо Луис Суарес да е грешник? С постъпката си, той даде шанс на своя отбор и малко или много, трябва да му се благодари за това, че те са на 4 място. Предоврати 101% гол, а дузпите са си 50 на 50. Дори и най-добрия отбор може да загуби на дузпи. Така че, според мен хич не е грешник. На негово място предлагам да сложим онзи от Нигерия, който според мен си изпроси най-глупавия червен картон ( и то когато отборът му водеше и контролираше играта! ) *thumb_down*

luddeN
12.07.2010 13:22

Неортодоксалната му схема 3-3-1-3 донесе победи над Хондурас и Ангия и осигури на тима място на осминафиналите. *lol*

gogo1996
12.07.2010 13:21

Неортодоксалната му схема 3-3-1-3 донесе победи над Хондурас и Ангия. *lol* Не мога да си спомня кога са играли срещу Англия ама карай *lol*

MB_KrisS
12.07.2010 13:08

Суарес по-скоро е от "светците". Той не е направил нищо нередно. Той си получи наказанието - дузпа и червен картон. Всеки би постъпил по този начин. Виж, ако съдията не го беше видял, тогава наистина щеше да е нечестно. Ганайците сами са си виновни, че не могат да вкарат дузпа.