Илиан Илиев: Предстои ни още работа

16:07
Илиан Илиев: Предстои ни още работа
Старши-треньорът на Берое Илиан Илиев и капитанът Слави Жеков дадоха сшоето мнение пред сайта на клуба. Наставникът говори за подготовката до момента, селекцията, състоянието на футболистите и очакванията си от вторият подготвителен лагер в Зрече (Словения). Ето какво заявиха двамата през Beroe Online:

"За Словения пътуваме всички – 24 полеви футболисти и 3 вратари. После евентуално ще видим каква е ситуацията, как се представят. Александър Томаш също пътува, с него ставаме 27. И след предишните контроли казах, че те не са показател. За десет дни заедно сме направили 14 тренировки и три контроли, което не е малко. Има натрупана умора, но футболистите се стараят доста. Видяхте че ни беше тежко както и на другият отбор, но се стараха доста, да покажат че са на ниво и да уважат публиката която е дошла. Доволен съм от старанието на футболистите, че имаме неща за изчистване е ясно. Сега на лагера в Словения знаете, че ще играем с доста по-силни съперници и ще се опитаме да понамалим малко тренировките. Не, че нямаме какво да правим, но просто няма време. В момента не мислим кое е по-доброто и по-слабото. В момента всички са еднакви, някои момчета може по-тежко да им се отразяват натоварванията и да не показват това на което са способни. Доволен съм от това което свършихме до момента, което не е малко за десет дни. Продължаваме напред. Знаем, че имаме много работа. Предният отбор го правихме година и половина в Б група, а сега трябва тези шест човека които излезнаха и особено в защитата Иво [Иванов] и Наско [Атанасов] да ги заменим. Желаем им успех т.к. може би бе дошъл момента да тръгнат на някъде, но големият проблем е че излязоха двама основни човека в защита. Станислав Бачев и Здравко Илиев които останаха се чувстват добре, но в защита трябва сработване. На мястото на момчетата които излезнаха в атака мисля, че дойдоха равностойни футболисти и тях ще ги заместим, по-бързо ще стане това", заяви наставникът.

"За третата контрола чакаме силен противник. Със сигурност в договора има контрола и то с първодивизионен отбор. Малко съм против да играем с израелски отбор т.к. съм играл срещу тях с Черно море и почти винаги не завършват, много червени картони. Отбора с който ще играем е от първа дивизия, ако е Апоел Рамат Ган е добър отбор или Петах Тиква. Може би ще направим една контрола и на 18-ти, за да може хората които са играли по-малко и те да поиграят. На 20 юли ни е последната контрола и на 21 се прибираме", заяви варненецът за предстоящият лагер в Словения.

"Доволен съм от резултатите от изследванията които направихме в началото на седмицата на футболистите. До момента сме ги правили преди подготовката и веднага след като се върнем, за да видим какво сме свършили. Имаме още какво да правим, но не е това което е като са дошли след почивка, в смисъл при някои има разлика при пулса, но като цяло съм доволен. Казах ви, че имаме още доста работа. Дори да победиш във всичките контроли е по-лошо от това дори да загубиш някоя, за да видиш че допускаш някъде грешка вместо да се залъгваме. Селекцията приключи. При нас няма клишета като „отворен процес", не е така. Разполагаме с 24 полеви футболисти и трима вратари. Казах, че като се върнем може да дадем някой някъде, но тогава ще мислим. Томаш е тренирал. При него въпроса е, че последните дни е бягал на изкуствена пътека и има леки болки в страни от ахилеса. Днес нямаше да го пуснем, но дори и не тренира, а това направи само Стойчо Младенов. Може би за 1-2 дни ще му отшумят болките и няма да се подготвя сам. Той искаше да остане тук да се лекува, но му казах че това не е начина. Трябва да е с нас, за да е готов, да го подготвим и като е готов ако трябва на 20-ти ще изиграе една контрола, но да я изиграе здрав", завърши треньор №1 у нас през изминалият сезон.

"Имах здравословни проблеми с някакъв вирус и затова не играх днес. Контролите са за обиграване. Има много нови момчета, които засега се справят и се вписват в отбора и това е радостно. Доволен съм от подготовката, сега предстои втория лагер където ще се избистрят нещата около състава в контролите. Аз предпочитам да играем с по-силен отбор в Лига Европа, защото първо ще докараме повече публика и второ е друго да играеш с по-класен отбор", заяви за Beroe Online капитанът Слави Жеков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация