Традициите: Литекс мачка балканците

13:44
Традициите: Литекс мачка балканците
Два дни преди първия мач срещу черногорския Рудар от втория предварителен кръг на Шампионската лига е време да погледнем традицията. А тя е радваща. Литекс има тотално превъзходство над балканските отбори в евротурнирите и е отстранявал всички от тях. Нещо повече - в Ловеч Литекс няма допуснат гол срещу тимове от Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения и Албания. Головата разлика е внушителна - 16:0 в полза на "оранжевите", информира официалният сайт на шампионите. Очакваме тя да е набъбнала още около 22,00 часа във вторник.

Да си припомним мачовете между Литекс и тимовете от Балканския полуостров:

2004 г., Купа на УЕФА

ЖЕЛЕЗНИЧАР (САРАЕВО) - ЛИТЕКС 1:2, 0:7


Коравия отбор от столицата на Босна и Херцеговина посреща Литекс в първия мач на стадион "Гърбавица" с голямо самочувствие. Домакините дори повеждат в средата на второто полувреме, но с голове на Мурад Хидиуед и Жоазиньо ловчанлии стигат до пълен обрат. На реванша Литекс е безпощаден - 7:0. Три гола за разгрома бележи отново Жоазиньо.

2005 г., Купа на УЕФА

ЛИТЕКС - РИЕКА 1:0, 1:2


Литекс се мъчи до 83-ата минута в първия мач, когато в игра влиза Живко Желев. Защитникът бележи с глава победното попадение и сблъсъкът остава да се реши на реванша. Две седмици по-късно на стадион "Кантрида" в Опатия ловчанлии започват великолепно. Фернският защитник Жан-Филип Кайе открива резултата от дузпа, отсъдена за фаул срещу Михаил Венков. Хърватите изравняват също след дузпа. Литекс прави куп пропуски на контраатака, а в даденото от рефера продължение Риека бележи втори гол, който се оказва недостатъчен. Литекс продължава напред.

2006 г. Купа на УЕФА

КОПЕР - ЛИТЕКС 0:1, 0:5


Словенският Копер стряска Люпко Петрович, който обявява преди мача, че тимът е по-силен от Риека. Гостуването в Домжале обаче се превръща в приятна разходка за "оранжевите". С гол на Росен Кирилов Литекс си тръгва с 1:0 и прави реванша протоколен. Той наистина се оказва такъв - 5:0 за ловчанлии.

2007 г. Купа на УЕФА

БЕСА - ЛИТЕКС 0:3, 0:3


Напълно непознатият албански отбор се оказва лесен съперник. Момчетата на Ферарио Спасов решават всичко още на първия мач в Дурас - 3:0. Реваншът приключва при същия резултат. Литекс прави две добри тренировки преди големия сблъсък с Хамбургер в следващия кръг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

torres_229
11.07.2010 16:52

Беса, Копер, Железничар, въй въйй *joking* . Успех им пожелавам.

Don_Gonzo
11.07.2010 16:44

RagnaroK, не виждаш ли 4е става дума за мачовете в лове4 *smile*

Hella
11.07.2010 15:41

Допускали са, но като гости, в Ловеч не са допускали *smile*

RagnaroK
11.07.2010 15:35

Е аз виждам ,че Литекс са получили 3 гола вие ша ми разправяте ,че головата разлика е 16-0 *lol*