Владо Манчев: ЦСКА ще бъде шампион. Това е напълно ясно

18:58
Владо Манчев: ЦСКА ще бъде шампион. Това е напълно ясно
Безспорно героят на дербито дербито от 14-я кръг ЦСКА - Литекс (2:0) бе нападателят на шампионите Владимир Манчев. Играчът, който заедно с голямата звезда на Левски Георги Иванов - Гонзо бе продаден във Франция, но за разлика от него се наложи в своя тим и малко по-късно си заслужи трансфер в Примера дивисион. Легендата на Левски пък, както си му е редът, бе засилен към Турция. Това е и едно от редицата доказателства, че марката "ЦСКА" произвежда футболисти, които са налагат в Западна Европа, докато медийните звезди от "Герена" рухват като пясъчни кули, веднага щом минат границата.

Манчев донесе победата на "червените" срещу Литекс с двете си попадения през първата част и показа, че класата при него е вечна. Така в трите си двубоя, откакто се върна на "Армията", пазарджиклията вече има четири попадения. Минути след сблъсъка Владо говори пред журналистите, като след това се съгласи да отдели време и за "Меридиан Мач" в мразовитата вечер.


- Владо, май във всеки мач, в който изкараш почти до края му, отбелязваш по два гола?


- Най-важното е, че победихме Литекс. Мисля, че показахме добра игра и успяхме да зарадваме нашата мултифункционална публика, която може да чисти терени, да поддържа отбора си... Феновете ни са най-добрите на Балканите. Благодарим им.

- Това някакъв ироничен намек към ръководството ли е?

- Не, не. Напротив. Просто смятам, че феновете ни бяха чудесни и ако не бяха те, може би днес нямаш да се играе мачът. Така че нищо не намеквам.

- Тежък ли бе теренът и трябва ли да се играе при подобни условия?

- Теренът беше тежък, но аз смятам, че беше в нормални за този сезон условия. Играл съм доста мачове на по-лоши терени. Не мисля, че някой от двата отбора е бил ощетен. Знаете през зимата какви са условията, така че нищо необичайно. Бяхме подготвени. Двата отбора дадоха каквото можаха на такъв тежък терен и смятам, че зрителите останаха доволни от мача.

- Двама партньори смени в атака, първо Здраво Лазаров се контузи, а след него и Евгени Йорданов, какво е тяхното състояние?

- Неприятно е. Съжаляваме много. Надяваме се контузията на Лазаров да не е тежка, въпреки че очакванията не са много добри. Нека да изчакаме да видим утре (б.а. - днес) резонанса. Пожелаваме му кураж. Мисля, че с Евгени положението е по-добро, ако може, разбира се, да използва тази дума при контузия на някой играч.

- Как се чувстваш, не бе играл от дербито с Левски, а сега изкара почти цял мач?

- Не съм в кондиция, това е явно. Но все пак се радвам, че успявам да вкарвам по някакъв начин голове и да помагам на отбора да печели. Надявам се вече зимата, като направя добра подготовка, нещата да са още по-добре.

- Остава още един мач до края на полусезона, гостуване на Локомотив (Мездра). Ще успеете ли да задържите челната позиция?

- Да, ние ще бъдем първи, въпреки че на много хора не им харесва това. Но това си е техен проблем. ЦСКА ще бъде първи и ще е шампион.

- Договорът ти с ЦСКА е до края на сезона, но може ли да напуснеш клуба сега, през зимата?

- Аз съм футболист на ЦСКА. Това, дали ще има някакъв интерес към мен през зимата, не мога да коментирам. Така че докато съм тук, виждате, че каквото имам, го давам.

- ЦСКА ли бе толкова силен, или Литекс просто бе доста слаб в този мач?

- Не смятам, че Литекс беше слаб. Литекс е солиден отбор за нашите стандарти. Просто ние си използвахме нашите положения по най-добрия начин, имахме комфортна преднина на полувремето и успяхме да я задържим до края, което беше проблем досега за нас. Това ни попречи да сме с още по-комфортна преднина пред Левски в класирането. Повеждахме им на тях, изравниха ни, повеждахме и на Черно море и Локо София, но отново не успявахме да задържим аванса си и да спечелим.

- Даде ли ви по-голяма мотивация за победа над Литекс успехът на Левски срещу Миньор в Перник?


- Не, аз не знаех какъв е резултатът там. Ние не се интересуваме от другите отбори. Играем мач за мач. Играем, за да побеждаваме. Знаеш, че ЦСКА трябва да побеждава винаги и се опитваме да го правим и да радваме тази невероятна публика.

- Изрази увереност, че ЦСКА пак ще е шампион.

- Абсолютно, ЦСКА ще бъде шампион. Това е напълно ясно. Ние имаме най-добрия отбор, най-многобройната публика и най-добрите футболисти. Така че не виждам проблем.

- Мислиш ли, че с тези попадения даваш индикация на националния селекционер Пламен Марков да те извика за някой двубой, или това вече е затворена страница за теб?

- Тази страница не съм я затворил. Не съм бил в националния отбор поради простата причина, че не съм играл редовно. Оттам нататък си има треньори и селекционер, който решава.

- С бранителя на Литекс Петър Занев бяхте заедно в Селта, какво си казахте на терена при тази мъжа битка?

- Да, говорихме си по време на мача. Беше се уплашил по едно време, че ще им вкараме още голове. Аз го успокоих, че два са достатъчни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

milan1s7
06.12.2008 13:41

Манчев с тези контузий до никаде няма да стигни той не е за България да си търси място навънка ето при Чорбарските Сънародници . Някаде по Турция в някав отбор средняк !!! поне ще е свикнал до сега в добър отбор не е играл Ц(*КА Лил Валядолид Селта и още отбори от който нищо не е ставало когато той е Бил там И Шампион е Левски !!!!

drummer
28.11.2008 09:33

Според писача levski64, излиза че всеки завърнал се от чужбина, и играещ в България футболист, автоматично остава без .....класа!!! А колкото до интервюто, то е взето от журналиста Росен Ангелов.

levski64
25.11.2008 16:45

ако става въпрос и балъков от ЦСКА излезе на вън без една минута ама въпросния писач го срам да го спомене или сигурно незнае

levski64
25.11.2008 16:41

интересно щом си остава класа какво прави в България

pora4ka
25.11.2008 13:19

ЦСКА ще е шампион през този сезон 2008/2009.Само ЦСКА Завинаги!!!!

des_v24
25.11.2008 12:36

Да Манчев наистина няма кка да каже ,че примерно Литекс или Левски ще е шампион.Той може да си дава прогнози колкото си иска,но ако погледнем реално на пролет нещата ще са съвсем различни.Нашето първенство си е слабо ,но този сезон някак отборите изглеждат изравнени има тимове като Сливен,Локо М,Черно Море,Черноморец които допринасят за това мое твърдение.Да не забравяме ,че ЦСКА падна в Сливен и направи реми на Армията срещу Черно Море.Така ,че засега още нищо неможе да се каже на 100%.

venticy
25.11.2008 12:11

ЦСКА няма нужда от реклама , а че засега са първи то се вижда .
Ако играят все така успешно срещу конкурентите си нормално е предсказанието на Манчев да се сбъдне.Докато това не се потвърди обаче си остава само прогноза...Като гледам конкуренцията обаче и аз бих заложил за ЦСКА!

captain123
25.11.2008 11:09

Не може да очакваме от Манчев да каже нещо друго. Представяте ли си да каже: "Ами тази година Левски ще е шампион, а ние ще изпаднем." Не върви някак си, нали!

olego_15
25.11.2008 10:00

Откъде е напълно ясно, че ЦСКА ще е шампион не знам - Манчев явно има ясновидски способности... Ясно е, че шампион ще стане някои между ЦСКА, Левски и Литекс

Enrico_24
25.11.2008 09:39

Браво Владо,а дано!!!
Но тези 3 поредни Х-а малко ни върнаха назад,но нищо,ако бием в Мездра нещата ще изглеждат доста розови за 2я полусезон!!!

psiharizlle
24.11.2008 23:48

ЦСКА шампион тази година няма да станат . Миналата година станаха шампион защото Левски продаде всичките си играчи . Левски колкото и да са слаби ЦСКА немогат да ги бият това се видя, а пък Манчев защо се върна в България? Защото не става за другаде това важи и за Гонзо. Гонзо оба4е в каквато и да е форма редовно слага по един гол вав вратата на ЦСКА

drummer
24.11.2008 23:11

Абе момчета, това не е статия а едно интервю с водещ футболист на ЦСКА, в случая Владимир Манчев. Какво толкова е казал че се палите? Това че ЦСКА е сигурен шампион. Ами прекрасно! Ако интервюто беше с Живко Миланов примерно, знаете какво щеше да смутолеви той?

motors
24.11.2008 22:52

Доста смело изказване,имам спомени как ЦСКА побеждаваше всеки отбор от първенството в първия сезон и след това грозно падаше във втория.Мисля че е прекалено рано за подобни дръзки изявления.

sMoke
24.11.2008 22:45

Такива плоски статий, които главно нахъсват вече огромната омраза между феновете на Лески и ЦСКА не виждам никакъв смисъл от тях, единствените коментари които ще следват ще са от рода на : Браво ЦСКА са най-добрите, Левски ще го духат и обратното.....Едни и същи теми се човъркат години на ред, а един спортен зрител, който е поне малко запознат с нещата, не би обърнал внимание на такива "изцепки".
Явно си личи, че автора е фен на ЦСКА и естествено това ще подразни Левскарите (аз съм един от тях), но само с простотии и лекомислени коментари работата няма да се оправи, дори напротив ...

proffesor
24.11.2008 22:32

Разбира се , че ще са шампиони, особено ако и на пролет се продължи тенденцията с дузпите в тяхна полза!

pamela100
24.11.2008 22:18

Ква класа има пък Манчев???? тези неговите голове срещу Литекс и аз можех да ги вкарам!!!!!

LosGalacticos
24.11.2008 22:12

roommen точно за тях имах предвид като го написах, а може бии за Саша Симонович и Пажин /ако можем да бройм Пажо за чужденец/ ти мислиш ли, че не би било четено макар и да не срещат има, който ги има на юг, като Карлош и Ривалдо, но все пак.. btw щеше да е интересно ако Тристан бе подписал с Левски, а младия Марадона бе впечатлил повече ръководството на ЛОКО Сф

roommen
24.11.2008 21:12

AviMC - ти направо уби коня с това изказване "Литекс шампион" ако мислиш че няма да са Левски или Цска -аз залагам за Черно Море

AviMC
24.11.2008 20:45

Не може така да се изказва...Който и да е,не може така!

Манчев нито вижда бъдещето,нито пък клуба му е достатъчно богат за да си позволи да купи всички мачове от сезона.
Цска дори не са толкова класни,че да спечелят титлата...
Литекс ще е шампион.
Само ЛЕВСКИ! :levski: :bg:

roommen
24.11.2008 20:07

Не знам точно какви чужденци имаш в предвид ,то е ясно че не е имало световни имена в български тим , но според мен има такива футболисти .Седрик Бардон и Мурад Хидиует мисля оставиха добри впечатления у феновете.

LosGalacticos
24.11.2008 19:56

Мм автора да безспорно е "чорбар" ама немога да разбера защо си приписва таланти като Благоевградския Берба или Стойчков, който в крайна сметка е излял от Марица. Безспорен е факта, за окото което имат червените наставници за провинциални футболисти, но да и сложиш марката ЦСКА е сякаш да лепнем тази на МАРСИЛИЯ на Бартез и Дрогба. А доколкото Манчев то си беше класен и показва, че не играе за парите/както някога ми беше казал треньора ако ще играеш за пари се отказвай от сега/ както и Кривия и затова са най-добрите играещи в България българи. Но в крайна сметка Владо явно не е за зрелищния европейски футбол, заразлика от Митко който радва окото на острова.

П.С
Ако може да сложите една статийка за най-добри чужденци играли в България. Извинявам се ако вече има такава.

energie_95
24.11.2008 19:53

Ще бъде шампион,ама на какво?Може би на АФЛ...

cayenne
24.11.2008 19:41

Евала на Владо, нищо грешно не е казал, както той каза: "ЦСКА ще е шампион" - аз мисля същото.

roommen
24.11.2008 19:39

Този дето е писал темата ще ме скъса от смях ,вярно взеха го в испанското първенство момчето ,но май го ползваха за водоносчик

babachev
24.11.2008 19:38

Браво на човека написал статията!!!Сигурно е цесекар но има ли эначение, щом фактите говорят,че ЦСКА е най-големия отбор в България.Колкото и да не искат някои хора да го приэнаят,от ЦСКА са излязли най-добрите и доказали се футболисти.Като започнем от Стоичков и завършим с Бербатов,засега.Що се отнася за Манчев-който си го може,си го може.Както каза:ЦСКА е шампион!!!