Бившият президент на Марсилия: Усъмнихме се в качествата на Мболи

11:11
Бившият президент на Марсилия: Усъмнихме се в качествата на Мболи
Папа Диуф бе президент на Олимпик Марсилия, когато френският клуб изгони с лека ръка Раис Мболи. Сега Диуф коментира изявите на вратаря на световното в интервю за алжирския спортен в. "Бютьор", цитиран от "7 дни спорт".

- Мосю Диуф, познавате добре Раис Мболи. Той игра в Олимпик Марсилия, когато вие бяхте президент на клуба. Изненадан ли сте от изявите му на световното?


- Наистина съм приятно изненадан да видя отново това момче. Той е много амбициозен вратар, който повече от всичко имаше желание да успее. При нас обаче някои треньори се усъмниха в качествата му.

- Може би тогава имаше много голяма конкуренция в отбора.

- В Олимпик винаги конкуренцията е била голяма. Не винаги юношите успяват да се наложат. А и не им се гласува достатъчно доверие. Повече шанс се дава на играчите от чужбина. На световното се видя, че Мболи играе опростено и със спокойствие.

- Ако навремето се бяха допитали до вас, щяхте ли да изгоните Раис?

- Тогава не следях развитието на юношите. Имах доверие на треньорите. Напускането на Мболи беше резултат от две желания - собственото желание на играча да отиде някъде, където ще му дават повече шанс и желанието на треньорите, които не бяха готови напълно да разчитат на него. По онова време нямаше как да предвидя, че Раис ще стигне толкова далеч. Световното обаче бе само началото. Тепърва Раис трябва да бъде постоянен и да защитити играта си на световното.

- Виждате ли Мболи във френската Лига 1? Или може би в Англия? Говори се за Уест Хям.

- Той е вратар с потенциал. Има физическите данни за английското първенство. Може да се окаже, че е роден за Висшата лига. Това е най-малкото, което му пожелавам.
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация