БФС свива \"А\" група под натиска на УЕФА

08:23
БФС свива \"А\" група под натиска на УЕФА
БФС гласи драстично намаляване на отборите от "А" група, пише "7 дни спорт".

Естествено, това не може да се случи от този сезон, а от следващия или дори по-следващия. Новите правила на УЕФА предвиждат големи санкции и драстични последствия за футболните централи, които правят компромиси с клубовете.

У нас компромисите са често явление. В БФС дълги години търпяха Димитър Христолов, преди да го изритат в началото на тази година.

В скоро време Изпълкомът на БФС за пореден път ще започне обсъждането на "А" група. Този път мотивите са основателни. От Ринг.бг и Про.бг, които държат телевизионните права на първенството, заплашиха да намалят наполовина парите.

Причината са лошите условия по българските стадиони и отказът на повечето от клубовете да отстранят недостатъците. Собствениците на Ринг дори умуват дали е по-изгодно да платят някаква неустойка и да прекратят договора.

Всичко това ще принуди БФС да въведе високи критерии. Те ще са изпълними само от по-заможните клубове в България, което ще редуцира броя на отборите в "А" група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

idol_bg
09.07.2010 12:37

Aми това е.Докато не се намесят от горе...УЕФА,няма да има оправия.Ние сами нищо не можем да направим,все някой трябва да ни оправя нас.Ейййй калпаво народче сме и тва си е.

toblero_Bg
09.07.2010 09:58

Най-добре е да закрият първенството и т0ва е

toto86
09.07.2010 09:57

Ами да останат в групата само Левски,Литекс Черноморец и Цска (макар ,че и той няма лиценз) и да си поиграят по 10 мача *erm* *lol* *lol*

Levski1993
09.07.2010 08:33

Правилно. Те с тия компросими стигнахме до това да ни е страх от Рударници и Дъндолци. *thumb_up*