Галас: Доменек е виновен за всичко

18:40
Галас: Доменек е виновен за всичко
Защитникът Уилямс Галас обвини бившия национален селекционер на Франция Реймон Доменек за провала на "петлите" на Мондиала в Южна Африка.

Бранителят на Арсенал заяви: "Ако това беше фиаско, значи има причина за него. Нямам намерение да казвам защо се получи така, но истинският проблем бе треньора. Окей, аз не бях достатъчно добър, ние не бяхме достатъчно добри. Треньорът обаче също не беше цвете за мирисане. Все още не мога да повярвам, че не играхме с двама нападатели. Дори тренировките ни не бяха на нужното ниво. Можеш да разполагаш с най-добрите играчи на света в твоя тим, но ако нямаш добър треньор, няма да постигнеш нужните резултати."

Галас допълни, че не играчите, а егото на Доменек, е основната причина за провала на тима на турнира в ЮАР. Защитникът сподели още:

"Доменек не бе отворен към нас. Много играчи нямаше как да говорят с него, аз също бях в това положение. Инцидентът с Анелка се случи, защото Никола бе бесен от няколко седмици. Доменек идваше при нас и ни казваше - \'Оставете егото си настрани\'. Аз обаче смятам, че самият той забрави да направи това."

Галас продължи с критиките, след като бе попитан за капитанската лента: "Най-лошото нещо бе начинът, по който се случи всичко. Разбрах за промяната, когато влязох в съблекалнята преди контролата с Коста Рика на 26 май и видях как капитанската лента стои до екипа на Евра. Доменек пък ми каза - Във всеки случай, ти няма да бъдеш добър капитан."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

biserms
08.07.2010 08:46

Доменек като е толкова слаб треньор, как изведе "петлите" на финал през 2006 ? Просто след загубения финал и след отказването на лидера Зидан, нещата за Франция тръгнаха надолу и не мисля, че само треньора е отговорен *wink*

bobskia1
07.07.2010 20:41

Ами да най-лесно е да се обвини един човек за фиаското.Да Доменек е жалак но не е виновен само той.Виновни са не само играчите а и ръководните органи които позволиха на този човек да си разиграва коня.След като разбраха че не става им досвидя да му платят неустойка и да го изгонят.Обзалагам се че загубите(финансовите) за Франция са по-големи от неустойката на Доменек и заплатата на новия треньор.Или всички вярваха в чудеса и приказки,че Доменек ще се превърне от тиква в нещо красиво и успешно за Франция.Май и ние сме на същото дериже че търпим некви самозванци за треньори на нац. отбор.

rockamring
07.07.2010 19:12

Доменек е най-жалкия треньор.Съсписа това поколение,а всички знаем с какви футболисти разполагаше.

manov93
07.07.2010 18:50

треньорът е футболистите се поделят вяината по 50
процента не може само да обвиняваш тренера
когато и ти не изпълняваш неговите задачи