Ясен Петров обяснява защо се случи инцидентът на мача с Аполон

16:59
Ясен Петров обяснява защо се случи инцидентът на мача с Аполон
Старши треньорът на Левски Ясен Петров сподели мнението си за случилото се преди, по време и след мача с Аполон Лимасол, който бе прекратен на полувремето.

"Не мога да бъда доволен от това, което се случи вчера. Влезнахме много разконцентрирани в двубоя. За съжаление не успяхме да извлечем максимума от това, което бяхме заложили да изпълним. Имахме някои идеи за стартов състав. Искахме през втората част да дадем възможност на други играчи да работят при добри условия и срещу добър противник. За съжаление не се получи, но крушката си има опашка, естествено."

Според наставникът на "сините" това, което се случи на полувремето е било последствие от станалото преди двубоя. Ясен Петров обясни как кипърците първо са поискали ултимативно да изтеглят мача с половин час по-рано, за да се приберат в базата си за началото на мача от световното първенство.

"Самият мач беше много изнервен. Нашите футболисти бяха разконцентрирани. За изнервянето на двубоя вина имат както играчи и на двата отбора така и реферa на срещата.При сблъсък трябваше да бъдат изгонени футболисти и на двата отбора. Съдията даде знак пред скамейката на противника за смяна на футболистите. Пред нас никой не каза такова нещо. Те си смениха футболиста, а ние реагирахме веднага като приготвихме Телкийски да влезе. Казахме на Минев да изчака влизането на Телкийски и в този момент съдията показа двата бързи жълти картона и червения, което за мен бе изключително некоректно, защото не се действа с еднакъв критерий към двата отбора."
 
На полувремето Георги Иванов разговаря със съдията Левски да поднови мача с единадесет футболисти. От българския отбор не са искали пак да играят с човек по-малко, след мача с Металист.

"Не е проблем да изиграем мача с 10 човека, категоричен е Ясен Петров. Нито пък сме се притеснили от резултата. В контролите искаме да видим къде допускаме слабости и какво положително правим за да отстраним слабостите и да акцентираме на хубавите неща. Георги Иванов разговаря със съдията и той се съгласи да излезем единадесет след почивката. Поредната прищявка на техния треньор бе почивката между полувремената да е само пети минути. От тук въпросът стана принципен. Ние им направихме няколко отстъпки, а в един момент колегата от Аполон реши, че не може това нещо да стане. И оттам вече знаете, че решението беше да си проведем тренировка вместо второ полувреме с кипърския тим."

Ясен Петров не пожела да коментира действията на Веселин Минев по време на мача, като се обоснова с факта, че вече е заявил, че няма да коментира в публичното пространство персонално негови футболисти по какъвто и да е повод.

"Ако той е допуснал някакви грешки бъдете сигурни, че ние сме взели необходимите мерки, така че този играч да знае къде е сбъркал. Моето мнение е, че ние не трябва да допускаме такива ексцесии по време на мач. Ние със спортния директор сме направили всичко възможно да втълпим в главите на играчите това да е последния път, в който това нещо се случва", допълни специалиста.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ger4o
08.07.2010 12:43

Ама тоя още ли е треньор на лефски ? *lol*