Уругвайците се гордеят с \"Ла Селесте\"

11:17
Уругвайците се гордеят с \"Ла Селесте\"
Националният отбор на Уругвай се прости с мечтите си за трета световна титла, но настроението в страната остава празнично, а феновете в страната са горди от представянето на "Ла Селесте" на Мондиала в ЮАР.

Вчера Уругвай загуби в оспорван сблъсък срещу Холандия с 2:3, като това бе първи полуфинал за южноамериканците от 40 години.

"Гордеем се с отбора. Тъжно е, защото бяхме близо до целта, но сме щастливи и си тръгваме с високо вдигнати глави", заяви 45-годишният Милтон Кинтана, един от хилядите запалянковци, изгледали двубоя на огромен телевизионен екран в Монтевидео.

"Бориха се до последно, никога не се отказаха, не се предадоха", каза спортният коментатор Марио Барданка.

"Те играха точно както трябва, давайки всичко от себе си, за да стигнат до равенство. Радостни сме, защото показахме на света, че сме борци до последно, но има и тъга, тъй като може би заслужавахме да достигнем финала", коментира спортният журналист Рикардо Пинейруа.

75-годишният уругвайски президент Хосе Мухика, който не можа да присъства на турнира заради здравословното си състояние, каза, че отборът е напуснал Мондиала с достойнство.

"Ако имахме още пет минути, щяхме да победим. Загубихме, но запазихме достойнството си", обяви с гордост Мухика.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация