Видеостената на \"Лазур\" e без аналог в световен мащаб

09:59
Видеостената на \"Лазур\" e без аналог в световен мащаб
Видеостената на стадион "Лазур", която Черноморец Бургас инсталира за мачовете от световното първенство, се оказа единствена по рода си в целия свят. Това показа проверка в интернет пространството. Уникалното не е във внушителните размери (15 на 9 метра), а в начина на изработката. Както вече информирахме, екранът е сглобен от елементи на новата LED-система, монтирана на "Лазур" за "бягащите" реклами.

Изработка с елементи от такава система няма аналог. Другите видеостени, на които по различни краища на планетата гледат битките от Мондиала, най-често са екрани от плат или винил, върху които се проектира картината.

Екранът на стадиона в Бургас се радва на добра посещаемост от началото на световното в ЮАР. Като най-атрактивни и емоционални зрители се проявиха английски туристи на почивка в Слънчев бряг, които идваха организирано на "Лазур", докато отборът им участваше на първенството.

На "Лазур" се очаква засилване на интереса към видеостената за оставащите решителни срещи от полуфиналите и финала на Мондиала.

Като пример може да се изтъкне фактът, че по време на четвъртфинала между Бразилия и Холандия, повече от 500 зрители бяха заели места по трибуните на спортното съоръжение.

Днес преди полуфинала Холандия - Уругвай, който е с начало 21.30 часа ще се играе контролата между Черноморец Бургас и Етър Велико Търново. Тя започва в 19.15 и ще приключи точно преди началото на прякото предаване по БНТ на решителния двубой, който ще определи единият финалист в ЮАР. Така че вторник е поредния ден с много футбол на "Лазур" въпреки лятната паузата на елитната група.

Входът за зрителите е безплатен.

По време на мачовете от световното, за посетителите на стадиона работят двете ротонди. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари