Предлагат Луис Суарес за приза \"Лев Яшин\"

08:51

Предлагат Луис Суарес за приза \"Лев Яшин\"
Вратарят на Холандия Мартен Стекеленбург взе на подбив нападателя на Уругвай Луис Суарес, с когото играят заедно в Аякс, пише в. "De Telegraaf".

Суарес се превърна в основно действащо лице в края на инфарктния четвъртфинален мач срещу Гана на Световното в ЮАР. В последната минута на второто 15-минутно продължение в разстояние на едва 3 секунди той изби на два пъти топката от голлинията на своята врата, като втория път Суарес направи това с ръце. В резултат, бе отсъдена дузпа за Гана, която Гиан пропиля, а после, при изпълнението на 11-метрови наказателни удари, Уругвай триумфира.

По този повод след края на мача Стекеленбург пратил SMS на Суарес, наричайки го "най-добрият вратар на първенството" и фаворит за приза "Лев Яшин". По-късно пред журналисти вратарят не скри, че се радва на червения картон на уругвайския нападател, който ще му коства наказание за поне един мач - именно този срещу Холандия на полуфиналите.

"Познавам Суарес много добре от Аякс. Той непрекъснато тормози защитата на съперника и представлява голяма заплаха. Без него, на мача срещу Уругвай ще ни е значително по-лесно", каза Стекеленбург.

Полуфиналният мач Уругвай - Холандия е днес от 21:30 часа в Кейптаун.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация