Стоичков: Най-лошото Световно, което съм виждал

09:37
Стоичков: Най-лошото Световно, което съм виждал
Cлед два неуспешни най-после от трети опит перуански журналисти от Comercio успяха да хванат Христо Стоичков в пресцентъра в Йоханесбург и да му зададат няколко въпроса. А ето какво им отговори Камата в интервю, поместено в "24 часа".

- Още след първите мачове на световното вие казахте, че това първенство ви се струва много слабо. Продължавате ли да мислите и сега така?


- Да, до момента е зле, малко футбол видяхме. Първенството, което аз играх, беше много по-силно. Истинското първенство в Африка започва от  четвъртфиналите.

- Все пак на осминафиналите имаше определено възход по вкарани голове, средно 3 на мач.

- Това тепърва ще видим следващите мачове как ще се развиват и тогава ще може да направим точна оценка дали нещата вървят към подобрение. Вижте, самият факт, че настоящият световен шампион - Италия и бившият, Франция, отпаднаха още на груповата фаза, това нещо трябва да ни говори. Някъде нещо се е развалило. Като цяло световното ми се струва лошо, от най-лошите, които съм виждал. А това, че са вкарани повече голове на осминафиналите, не значи нищо. Кой е най-добрият мач? Германия - Англия? Накрая никой не говореше за футбол, а за съдията. Може би причина за лошото качество на това световно са прекалено многото отбори, които участват и защитната схема, която прилагат много от тях.

- Какво ще кажете за представянето на отборите от Южна Америка?

- Много се радвам за тези нации. Показаха на всички, че с много работа, усилия и жертви може да се стигне далече.

- Последният въпрос е относно вашия приятел Марадона, изненадан ли сте от неговата работа, от това, което е постигнал с отбора на Аржентина? Според вас правилно ли Марадона е поставил Меси да не е на върха на атаката?

- Винаги съм вярвал и вярвам в моя приятел. Това да е ясно. Един футболист не прави отбора. Важна е работата на целия екип. Само един го можеше това и този беше Марадона. Той е постигнал много с Аржентина не само заради това,че е намерил точното място на Меси, където ще се чувства най-добре. Заслугата му е,че целият отбор играе добре.

- От 8-те отбора, които остават, кой е вашият фаворит?

- Нямам фаворит, ще видим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TZETZO
03.07.2010 20:00

'Едва ли се надява да е Испания.По принцип каталунците не се смятат за испанци и затова в почти цяла Испания не ги обичат никак' *lol* я млък бе,глупак ти на коя планета си бе,капут *angry* Да те питам колко катлунци има в отбора на Испания *wonder* те еВа у лешпера предрусал

brickbat
03.07.2010 19:40

За мен същото е най - слабото което съм гледал, дори е по - слабо от това в Япония и Южна Кореа

Hennessy
03.07.2010 18:00

пък ти си най тъпия п....с който съм чувал
сам тайм лин , сам тайм люн хаха цяла бг ти се смей бе палчо може ли да си от най известните българи да си част от елита живал къде ли не и да не знаеш английски разбирам да си обикновен човек да не знаеш ама ти май си един селянин нищо повече тръгнал да коментира я ходи да пасеш овцете *lol*

fcb_spain
03.07.2010 15:05

без БЪЛГАРИ ЮНАЦИ,всяко световно е ло6о *beer*

idol_bg
03.07.2010 13:03

Едва ли се надява да е Испания.По принцип каталунците не се смятат за испанци и затова в почти цяла Испания не ги обичат никак.

paco_kl
03.07.2010 10:11

но тайничко се надяваш да е испания *beer*