Треньорът на Калиакра иска техника и скорост

09:20
Треньорът на Калиакра иска техника и скорост
Треньорът на Калиакра Каварна Филип Филипов даде интервю за официалния сайт на клуба.

- Г-н Филипов, приключихте ли със селекцията?


- В общи линии - да. Имах желание да привлечем още един централен защитник, който да притежава по-голяма бързина, но не се получи.

- Какви са впечатленията ви след първите тренировки?

- Новите играчи вдигнаха нивото на отбора. Има настроение по време на тренировките, личи си класата. Доволен съм от старанието, което полагат момчетата. Целта ни сега е да проведем добра подготовка. Не мисля, че ще срещнем проблеми от спортно-техническо естество.

- Кои са основните неща, върху които ще наблегнете по време на лятната подготовка?


- Основното е да направим хомогенен отбор. Ще се работи върху изчистване на схемата, както и върху връзките между отделните линии. Необходимо е време да се сработят всички футболисти и да се стиковат нещата.

- Ще изиграете девет контроли, защо сред съперниците ви липсват по-именити отбори?


- Необходимо ни е време да изчистим схемата. Смятам, че изборът на по-леки съперници е удaчен за момента. Ще влезем подготвени в първенството. А за да играем срещу наистина класни съперници, трябва да проведем лагер в чужбина.

- Кои са предимствата на Калиакра и какво очаквате от дебюта на отбора в "А" група?


- Иска ми се да играем добър футбол, във всеки мач да показваме техника и скорост. Имаме добри футболисти в средата на терена, както и на всеки един пост. Силата ни ще бъде в колектива, така че смятам, че ще се представим на ниво.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация