Феновете на ЦСКА обявиха бойкот!

13:49
Феновете на ЦСКА обявиха бойкот!
Поради завишените за стандартите в България цени на билети групите "Банда Север" и "14" от фен-организациите на ЦСКА пуснаха декларация, гласяща - БОЙКОТ!

Ето и пълния текст:

"Както е известно на всички, от полуфиналите в евротурнири - връх на българския клубен футбол, изминаха доста години.Редом със славната история, съществува още един фактор, направил възможно ЦСКА да продължи да бъде грандът на българския футбол и един от големите европейски клубове. Това са хората от северната трибуна. В изминалите тежки години ние, въпреки претърпяните футболни унижения, успяхме не само да постигнем смазващо превъзходство по трибуните спрямо всеки български отбор, но и да увеличим броя си. Щяха ли победите над Шахтьор, Сервет и Леверкузен или обратът срещу Блекбърн да се осъществят в атмосфера подобна на мачове без публика? Какво попречи ЦСКА в момента да прави компания на Ботев Пловдив? Единствената причина, нашият клуб да не бъде смазан от десетилетните комплекси, завист и омраза на подуенската кафява паплач сме НИЕ - хората израснали в Сектор Г .

От години ставаме свидетели на абсолютно безхаберие от всякакви ръководства, шефове и мениджъри относно ЦСКА София. Писна ни от хора, които идват на бял кон "милеейки" за клуба, но целят единствено да изперат нечии пари, да поиграят черно тото и да натрупат дивиденти чрез марката ЦСКА. Омръзна ни да слушаме наизустените фрази за галактически селекции, извънземни стадиони и пробиви в Европа. Какво става с ДЮШ? На някой пука ли му за тези деца, които дават мило и драго да защитават емблемата и името на отбора? Купуват се знайни и незнайни чужденци на килограм, а децата ни дори няма къде да тренират!

Много хора търсят редица причини за липсващите феновете от българските стадиони. Много дребни душици с промити мозъци определят нас като виновниците. Наричани сме хулигани, наркомани, пияници, безделници... Клишета, породени от ограниченост и тесногръдие . А истината е, че повечето от нас работят, следват, учат. Практикуват различни спортове. Причините за липсващите фенове са повече от ясни. Футбол в България няма!

Натъжава ни и фактът, че много от децата, които тепърва възприемат червената религия, не могат да отделят въпросните 10 лева за всеки мач. Поради тези причини, ние възнамеряваме да пропуснем десетлевовите "спектакли" на г-н Живков. Ще наблюдаваме срещите заедно и масово, но извън стадиона. Ако Господата бизнесмени са налапали лъжица, прекалено голямата за тяхната уста, разликата няма как да бъде компенсирана от джобовете на феновете. Пиронът в ковчега е намерението на ръководството да изгони макар и малкото останали верни фенове на отбора от стадиона. Спектакли! Да, редицата уредени мачове са наистина спектакли. Но ако искаме да ходим на театър, със сигурност не искаме главната роля да играе ЦСКА София!

Призоваваме към бойкот на неадекватните за България и състоянието на клуба цени! Призоваваме всички обичащи най-великия (сега и завинаги) български клуб да се присединият към нас!"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nasran_chorbar
02.07.2010 15:15

Като изключиме стандартните 1-2 чорбарско-селски изречения, съм склонен да се съглася.

lubo_krika
02.07.2010 14:27

Левскар съм,но хората са си прави.Същото се отнася и за нас и почти всичките други клубове.Евала,че сте се опълчили *thumb_up* *beer* *thumb_up*