ФИФА даде ултиматум на Нигерия

12:49
ФИФА даде ултиматум на Нигерия
Световната футболна централа ФИФА заплаши, че ще накаже сериозно Нигерия, ако правителството на западноафриканската страна не отмени решението на президента Гудлък Джонатан "суперорлите" да не участват през следващите две години в международни състезания, заради фиаското на тима на Мондиал 2010.

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке заяви за южноафриканската радиостанция "702":

"Ако правителството на страната не се оттегли веднага настрани, ние ще накажем Нигерия и такова решение ще бъде взето в следващите 48 часа."

Обафеми Мартинс и компания завършиха на последното място в своята група на Мондиала в ЮАР със само една точка от три мача. Те загубиха от Аржентина с 0:1, паднаха от Гърция с 1:2 и направиха 2:2 с Южна Корея. Това накара президентът на Нигерия Гудлък Джонатан да накаже националния отбор на страната да не се състезава две години в международни състезания, което пък се смята от ФИФА за политическа намеса във футболните работи на местната федерация.

Нигерия трябваше да започне през септември своята кампания за Купата на Африканските нации през 2012 година с мач срещу Мадагаскар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация