Берое висял с над 700 000 хиляди лева

09:46
Берое висял с над 700 000 хиляди лева
Новите собственици на ПФК Берое от сдружение "Бизнесът за Стара Загора" са заварили неизплатени задължения за над 700 хил. лв. Това разкриха от управата на бизнес-сдружението, което най-късно утре ще приеме 99,9 на сто от акциите на клуба.

От клуба на ветераните-беройци, който досега държеше мажоритарния пакет, са се съгласили, джиросването да стане директно на новите собственици, а не през общината, каквато бе първоначалната идея.

Дълговете били основно за неплатени данъци и осигуровки и заплати и премии на футболисти и треньори. Имало и един заем към брата на досегашния шеф на управата, адвокат Дамян Георгиев.

Половината от тези задължения обаче били обезпечени с продажбата на централния защитник Иво Иванов за 200 хил. лв. на Левски и от очакваните ТВ-права. Новата управа ще се оглавява от бившия бероец Васил Драголов, шампион с тима от 1986 г.

Във вторник вечерта старият-нов селекционер Илиан Илиев е бил представен на момчетата в лагера в Панагюрище. Доведеният спешно хърватин Ханс Кодрич е имал само предварителен договор да води тима, получил си е заработеното за 10-ината дни и се е сбогувал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация