Павел Дочев: Аз съм треньор на Байерн от България

15:27
Павел Дочев: Аз съм треньор на Байерн от България
Старши треньорът на ЦСКА Павел Дочев даде обширно интервю пред немското издание "Вестфален-Блат", което бе поместено в "Гонг". Дочев дълги години работи в Падерборн и медиите в Германия се интересуват от бъдещето на треньора. Освен това ЦСКА ще бъде на лагер в градчето Бад Липшпринге.

"Стадионът предлага перфектни условия за тренировка. В гората пък има условия за бягане, а чрез университета в Падерборн ще бъдем осигурени от спортно-медицинска гледна точка. Няма какво да искам повече", казва Дочев пред изданието. Той уточнява, че Веско Геров не е негов помощник, както се е писало във вестниците. "Моят помощник е бившия играч на Арминия Адалберт Зафиров, а Кристиан Мури е кондиционен треньор, трябва да го познават хората в Падерборн", заявява Дочев.

Запитан защо няма да има контрола с Падерборн Дочев отговаря: „Аз не исках такъв мач. В момента нямам нужда да играя срещу този клуб”.

"Аз тренирам Байерн Мюнхен на България. ЦСКА има 31 титли и 10 купи. Това е водещият тим в България. Треньорският пост тук е много горещ. Във всички случаи три уволнения на треньори за един сезон е нещо екстремно и е абсолютно изключение. ЦСКА е като Байерн. Винаги се случва нещо и напрежението е огромно. Шампионската титла е абсолютно задължение всеки сезон. Няма друга цел. Годините като играч и треньор в Падерборн ме калиха", заявява Павел Дочев пред изданието.

Треньорът заявява, че няма да мести семейството си в София въпреки дългия договор с ЦСКА. \'Професионалният футбол се развива прекалено бързо. Освен това Падерборн остава моето у дома", казва Дочев.

Специалистът коментира и въпроса дали ЦСКА е най-голямото предизвикателство в кариерата му. "Не съм подценявал задачите в Падерборн и Ерфурт. Интересът на медиите е несъизмеримо по-голям. Всеки ден 20 вестници, радиостанции и телевизии информират за нас. Зрителският интерес е огромен. Още на старта на сезона на 1 август ще срещнем нашия градски съперник Левски. Тогава в София има извънредно положение и около 40000 зрители ще дойдат на стадиона. Този сблъсък е сравним с дербито между Шалке и Борусия Дортмунд", заявява Дочев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари