Парагвай показа по-здрави нерви от Япония и се класира на четвъртфинал след изпълнение на дузпи (вид

19:44
Парагвай показа по-здрави нерви от Япония и се класира на четвъртфинал след изпълнение на дузпи (вид
Парагвай победи Япония с 5:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двата тима не успяха да си отбележат гол.

В първите 20-а минути липсваха опасните положения и пред двете врати. Темпото беше бавно, а играчите от халфовите линии постоянно бъркаха пасовете и по този начин убиваха всеки зародиш за нещо смислено във фаза атака. В 21-а минута "гуараните" първи застрашиха вратата на противника. Лукас Бариос бе изведен в коридор сам срещу вратаря. Нападателят пробва да преодолее стража с удар по земя, но Кавашима спаси.

Буквално в следващата атаката Матсуи стреля силно от над 20 метра. Ударът бе силен, добре фалциран и матира Вилар, но горната греда спаси Парагвай в тази ситуация.

Осем минути по-късно след центриране от корнер за "гуараните" защитата на Япония сбърка и остави непокрит Роке Санта Круз на точката на дузпата. Таранът шутира силно, но мерникът му изневери и топката премина покрай левия страничен стълб на "самураите".

В 39-а минута японците хванаха своите съперници на контраатака и Матсуи достави топката на Хонда, който бе оставен непокрит на границата на наказателното поле. Звездата на ЦСКА Москва мигновено стреля към вратата, но топката профуча встрани от десния страничен стълб на Вилар.

В първите десетина минути на втората част "гуараните" пробваха да упражнят натиск към вратата на Кавашима, но бранителите на "самураите" играеха спокойно и стабилно, не допускайки сериозни грешки.

В 55-а минута Нагамото стресна парагвайците с опасен удар от далечна дистанция, който прелетя над напречния стълб.

Три минути по-късно след центриране отляво Риверос надскочи защитата на Япония и насочи топката в очертанията на вратата, но Кавашима бе заел добре позиция в рамката и улови.

С всяка изминала минута двата тима започнаха да играят все по-предпазливо, като изглеждаше, че и японци, и парагвайци нямат нищо против да се стигне до продължения в този осминафинал.

В крайна сметка до края на редовното време не се случи нищо интересно и двата състава ще играят продължения.

През продълженията двата състава също не успяха да си отбележат гол и така се стигна до изпълнение на дузпи.

Първата дузпа бе вкарана от резервата на Парагвай Барето. Йесухито Ендо хладнокръвно изравни резултата. Кавашима усети ъгъла при удара от бялата точка на Лукас Бариос, но нападателят вкара - 2:1. Хасебе без проблеми преодоля Вилар за 2:2. Риверос отбеляза и направи резултата 3:2, а след него Кумано пропусна от бялата точка. Валдес удвои преднината на Парагвай, а след това Хонда намали на 3:4. Кардосо запази нервите си и преодоля Кавашима, класирайки своя тим на четвъртфинал.

Парагвай: Вилар, Морел, Бонет, Санта Круз, Бенитез, Вера, Да Силва, Риверос, Лукас Бариос, Ортигоза, Алкараз

Япония: Кавашима, Абе, Комано, Тулио, Нагатомо, Ендо, Матсуи, Окубо, Хасебе, Хонда, Наказава

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Hennessy
30.06.2010 01:30

много тъп мач както и очаквах затова гледах само дузпите хаха аз дори бях навън и се прибрах малко преди тях и бях сигурен че ще е скучен мача и няма да има гол и умишлено седнах пред тв-то точно когато беше време за дузпи браво на Парагвай , но бяха до тук *lol*

don_a4o
29.06.2010 19:44

Най-гадното са тези дузпи но Парагвай победи искам Испания да е срещу тях но имам съмнения че няма честито на Парагвай каквото и да стане те направиха голяма крачка

don_a4o
29.06.2010 19:26

Време е за дузпи и Парагвай напред

don_a4o
29.06.2010 17:29

Скучен мач все ми е тая кой ще победи най-вероятно ще е Парагвай и съперника му е Португалия

vanHuistelrooy
29.06.2010 16:11

Тоз Хонда не се ли казваше Ямаха или го бъркам с Кавазаки *thumb_up*