Блатер се извини на Мексико и Англия

16:09
Блатер се извини на Мексико и Англия
Президентът на ФИФА Сеп Блатер се извини на Англия и Мексико за съдийските грешки, които ощетиха двата отбора в 1/8-финалите на Мондиала в Южна Африка. Босът на футболната федерация обяви по този повод, че следващият месец в Кардиф централата ще обсъди вариантите за видео наблюдение на голлинията.

Швейцарецът коментира двата последователни инцидента в неделя. Първо "бразилски" гол на Франк Лампард не бе зачетен, въпреки че топката тупна повече от половин метър вътре във вратата на Германия и резултатът щеше да стане 2:2. В крайна сметка Бундестимът спечели мача с 4:1.

След това Мексико също бяха сериозно ощетени, когато Карлос Тевес вкара гол от явна засада, а това се видя от всички на голям екран. Реферът Роберто Розети обаче нямаше как да отмени гола, тъй като му е забранено да взима под внимание такова свидетелство. Случката се разигра при резултат 0:0, а Аржентина спечели срещата с 3:1.

"Лично аз съжалявам за това, да виждаш очевидни грешки на съдиите, но това не е краят на съревнованията или краят на футбола, такива работи се случват", каза Блатер.

Той обясни, че е провел разговори с федерациите на Англия и Мексико и им се е извинил. Блатер уточни, че единствената технология, която ще бъде обсъждана в Кардиф, е тази за наблюдение на голлинията. Така обаче, може да се очакват още случаи като този в мача на Мексико или като с ръката на Тиери Анри при гола му срещу Ирландия в решаваща квалификация през ноември миналата година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

toni_sf
30.06.2010 03:54

*lol* а защо не се извина на Бьлгария преди 16г

ricky85
29.06.2010 21:09

golemiq_geshan Ти сериозно ли мислиш че ако бяха отменили гола Мексико щеше да бие Аржентина съмнявам се да мислиш така и незнам защо пишеш глупости а и се видя че 2-половреме Мексико игра добре само защото Аржентина значително намалиха темпото

golemiq_geshan
29.06.2010 20:14

По-скоро трябва да направи такава на мексиканците , най-вече на тях *thumb_up*

nCuXonaT
29.06.2010 20:01

Няма какво да се изяинава! Какво като се е извинил??? Нима всичко минава ей така...извинявай...Крайно време е да се въведат видео повторенията, както е в хокея!!! Сега нямаше да ги има тези грешки, нямаше Франция да се класира за сметка на сърцатите ЕЙРЕ и още куп грешки!!! Sorry, но след като искате феърплей, не се подигравайте на труда на хората!!!