Топ 10 на съдийските грешки на Мондиала

12:33
Топ 10 на съдийските грешки на Мондиала
Два от изиграните вече 1/8-финални двубоя на Световното първенство в Южна Африка бяха белязани от груби съдийски грешки, които повлияха на развитието на двубоите.

Първо уругвайският рефер Хорхе Ларионда не зачете напълно редовен гол на Франк Лампард срещу Германия при резултат 2:1 за Бундестима в края на първото полувреме. В крайна сметка Англия отпадна след 4:1 за германците.

След това италианският съдия Роберто Розети от Италия и помощника му от далечната страна Стефано Айролди не видята двуметрова засада на Карлос Тевес при головия пас на Лионел Меси към него за 1:0 при победата на Аржентина над Мексико с 3:1. Предлагаме ви класация на грешките на реферите в ЮАР, изготвена от 24 часа".

Топ 10 на съдийските грешки в Южна Африка:

10. Червеният картон на австралиеца Хари Кюъл при 1:1 с Гана.

Героят от най-скандалното отсъждане Роберто Розети и тук беше в центъра на събитията. Мачът едва вървеше към първата си третина, "кенгурата" водеха, когато Джон Менса нанесе мощен удар, посрещнат на голлинията от ветерата Хари Кюъл. Топката го удари по-скоро в рамото, но при всички положения нямаше преднамерено посягане. Дузпа - добре, но изгонването беше пресилено.

9. Червеният картон на Йоан Гюркуф от Франция в мача с Южна Африка, загубен 1:2.

Отпътуването на френската циркова трупа сигурно нямаше да е достатъчно ефектно, ако липсваше и глупав червен картон. Този път обаче той трябва да тежи повече на съвестта на колумбиеца Оскар Руис, хванал се на поредната симулация от страна на полузащитника на руския "Рубин" Сибая, носещ зловещото малко име Макбет.

8. Червеният картон на Валон Бехрами при загубата на Швейцария 0:1 от Чили.

Полузащитникът на Уест Хем прекара на терена по-малко от половин час, след което Швейцария остана с 10 души и загуби. Отново отлична артистична интерпретация, този път на Артуро Видал. Лакътят на Бехрами едва допря гърлото му, но чилиецът се загърчи в такива предсмъртни конвулсии, че на саудитския съдия Ал Гамди и червеният картон му се показа малко наказание. Ако си беше у дома, щеше да отсъди и бой с камшици.

7. Играта с ръка на Тим Кейхил в наказателното си поле при 2:1 над Сърбия.

Нападателят на Евертън очевидно си имаше закачка с един от основните си опоненти в английската Висша лига - защитника на Манчестър Юнайтед Неманя Видич. Основният конфликт обаче бе при разменени роли - съседите ни отчаяно атакуваха, Видич скачаше за висока топка в наказателното поле, а Кейхил бранеше вратата и закачи топката с ръка. В много случаи дузпата би била отсъдена моментално.

6. Голът от засада на словака Роберт Витек при 1:1 с Нова Зеландия.

Гледайки първия мач на словаците срещу Нова Зеландия, никой не би предрекъл, че същият отбор ще свали от трона световния шампион Италия само след няколко дни. Голът на Витек бе от откровена засада, но, първо, новозеландците явно не са се научили да протестират, и второ, местната съдийска бригада очевидно не искаше да разваля празника на единствения пълен дебютант на това световно.

5. Изгонването на Кака в мача Бразилия - Кот д\'Ивоар 3:1.

Соченият за голямата звезда на Бразилия Кака съкрати мачовете си на световното на максимум шест, като в последните минути срещу Кот д\'Ивоар си изпроси два жълти картона. Втория дължи изцяло на актьорските заложби на Кадер Кейта.

4. Играта с ръка на Луиш Фабиано при втория гол за 3:1 в полза на Бразилия срещу Кот д\'Ивоар.

Бразилецът се опита да припознае поне мъничка частица от славата на великия Диего Марадона, като с около час отложи признанието, че е играл с ръка при втория си гол в мача. Френският съдия Стефан Ланоа го попита директо, Луиш Фабиано отрече. След мача обаче пред камерите обяви, че това е била "божията ръка".

3. Отмененият гол на САЩ при 2:2 със Словения.

Вдъхновената игра на американците, след като допуснаха пасив от два гола срещу 130 пъти по-малката по население от тях Словения, е достойна за уважение. Факт е, че след това съдията Кулибали повече не лапна свирката.

2. Неотсъдената засада при първия гол на Карлос Тевес при победата на Аржентина с 3:1 над Мексико.

Не че мексиканците имаха особени шансове срещу еин от основните фаворити за световната титла в Южна Африка, но до първия гол стояха по-добре на терена. Няма оправдание за италианските съдии за двуметровата засада, при която Тевес откри резултата и на практика реши мача.

1. Незачетеният гол на Франк Лампард в мача Германия - Англия (4:1).

Няма значение, че Англия бе безобразно слаба в този мач, а и на цялото първенство. Когато топката се удари в гредата и падне на половин метър зад голлинията, няма сила, която да може да накара съдиите да не го признаят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DI333
30.06.2010 11:41

А ТОП10 на издънките на тва световно
1. Националите на Англия
2. Националите на Франция
3. Уейн Рууни
4. Гарет Бари
5. Джемс Милнър
6. Двойката централни защитници на Англия (във всеки един мач)
7. Джо Харт
8. Националите на Италия (Мръсни жаби)
9. Кристиано Роналдо
10. Второто място на Англия в групата си, толкова тъпи англичани!
Е това е моята класация, дерзайте! Последната силна Англия беше на Франция 98!

manunited666
29.06.2010 16:25

nofx тука на лични съобщения ми пращат заплахи за побой! *joking*

rabiva4
29.06.2010 15:42

още се нервя за отмениния гол на лампард *angry*

nofx
29.06.2010 14:26

manunited666 във коя статия пак стана боя *lol* кажи да погледна *smile*

manunited666
29.06.2010 14:01

Грешка , този коментар не беше за тука не му обръщайте внимание. *joking* *lol*

manunited666
29.06.2010 13:59

Започна да запичаш а ? Ахахах казвам ти , не ми се прави на мъж а казвай по същество ден час и т.н.Но ти явно запичаш щом започна и хора да викаш хахаха жалко човече си.

tootko
29.06.2010 13:17

Howard WEB трябва да свири финала - видя се снощи в мача Бразилия Чили и в мача Италия Словакия

Loading_
29.06.2010 13:04

Факт е, че след това съдията Кулибали повече не лапна свирката. Вие тоя духач го изкарахте *lol* *lol* *joking*

vanHuistelrooy
29.06.2010 13:03

Мен най ме е яд за Зимбабве - няма толкова порязван от съдии отбор *angry*

sasedq
29.06.2010 12:51

Съдииството е много зле дано от сега на татък няма грешки което ме съмнява.

Pechenqgata
29.06.2010 12:38

На този мондиал съдийството е просто трагично струва ми се че дори от А група има по добри съдии чесно ви казвам... *angry*