Робен и Снайдер наказаха Словакия и \"лалетата\" са на 1/4-финал

18:41
Робен и Снайдер наказаха Словакия и \"лалетата\" са на 1/4-финал
Холандия победи Словакия в 1/8-финална среща от Световното първенство по футбол в Южна Африка. Двубоят приключи при резултат 2:1 за "лалетата" и те продължават на 1/4-финалите на Мондиала.

Двубоят започна с опасна атака на словаците, които стигнаха до опасен удар във 2-а минута на Йендришек, но топката мина над целта. Холандия отговори с удар на Снайдер от дистанция, но и той беше неточен. Малко след това "лалетата" на два пъти отново имаха добри възможности за откриване на резултата, но стражът на Словакия Муха се справи добре. Ариен Робен направи едно от фирмените си изпълнение в 18-а минута, като напредна по десния фланг, финтира двама противникови бранители и нанесе техничен удар по земя с левия крак и откри резултата в полза на Холандия. В следващите 10-тина минути отново "лалетата" бяха по-активни, но не успяха да създадат положение пред Муха. До края на първото полувреме Робин Ван Перси на два пъти стреля към словашката врата, но без успех.

Вторите 45 минути на срещата започната отново с по-добра игра на холандците, като в 50-а минута Робен получи възможност да шутира, но стражът Муха изби в корнер. Веднага след това Робен центрира отлично в наказателното на Словакия, но изстрелът от упор на Матайсен бе париран от словашкия вратар. Хубав изстрел на Ван Перси от пряк свободен удар в 59-а минута бе отново спасен от Муха. Куцка от тима на Словакия пробва изненадващ удар от центъра на терена в 63-а минута, но логично не успя да затрудни вратаря на Холандия Стекеленбург. Само три минути по-късно обаче Словакия на два пъти изпусна чисти положения за изравняване на резултата. Първо Стох стреля опасно от границите на наказателното поле, а след това и Витек, но и при двете положения вратарят на Холандия спаси тима си от изравняване. Малко по-късно Дирк Кайт стреля с глава от близко разстояние, но топката мина над целта. В 73-а минута отново Кайт стреля страховито от около 30 метра с десния крак, но Муха изби в корнер. Нападателят на Словакия Витек имаше нова възможност за изравняване на резултата в 78-а минута, но играчът се засуети и в крайна сметка стреля над вратата. Дирк Кайт преодоля добре бранител и вратаря на Словакия в 82-а, след което подаде към връхлитащия Уесли Санйдер и той необезпокояван покачи на 2:0 за  Холандия. В добавеното време на мача Словакия получи право на дузпа. Зад топката застана Роберт Витек и реализира за крайното 2:1 за "лалетата".

Така "лалетата" ще спорят на 1/4-финалите на Мондиал 2010 с класиралия се напред тим измежду Бразилия и Чили.

Стартови състави:

Холандия: Стекеленбург, Хейтинга, Матайсен, Ван Дер Вейл, Ван Бронхорст, Ван Бомел, Де Йонг, Робен, Снайдер, Кайт, Ван Перси

Словакия: Муха, Пекарик, Шкъртел, Забавник, Вайс, Витек, Стох, Дюрица, Хамшик, Йендришек, Куцка

Холандия - Словакия 2:1
1:0 - Робен, 18\'
2:0 - Снайдер, 82\'
2:1 - Витек, 94\'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vanHuistelrooy
29.06.2010 09:34

Холандия са най-грубия отбор на това световно - Робен и Снайдер само се ритат и ръгат. Съдиите непрекъснато ги подкрепят и ощетяват противниците им за това имат 4 победи. Тия са отбора с няй-грозния футбол който някога съм гледал!

Hennessy
28.06.2010 22:30

michael_forever Клозе и Подолски имат по 2 гола а не по 1 *wink*

Hennessy
28.06.2010 22:27

Холандия си бият с по 1 гол ама имат 4 победи нали аз незнам кво искат всички 'разбирачи' и смешни спортни критици то неможе хем красиво да играеш хем титлата да вземеш рядко се случва такъв състав , но неможе всички поколения да им с играчи като Кройф и Бастен не че тоя състав не е добър , но бледнее пред оная Холандия както казах неможе една нация постоянно да вади такива играчи затова титли рядко се печелят с красива игра по принцип се печелят точно така с реализам правилно разпределяне на силите си , добра тактика и прагматизъм , а не с мечти и 'извънземни изпълнения' *lol* *beer*

michael_forever
28.06.2010 20:07

За момента казвам ти който са останали в турнира:
4-Игуин; 3-Мюлер,Вия, Гиан,Луис Суарес; 2-Тевез,Елано(-1 мач),Фабиано(-1),Хонда (-1),Тиаго(-1),Клозе, Подолски,Форлан,Снайдер.
За момента са това и най-вероятно сред тях е и бъдещия голмайстор.Не вярвам някой да излезе начело въпреки че 1 хетрик е достатъчен.

renjaraa
28.06.2010 19:58

къде мога да видя кои са засега голмайсторите на световното

ManUtdTillidie
28.06.2010 19:29

Не видях гола на Снейдер но този на Робен беше същинска красота . След като Англия отпаднаха съм за тях и както преди световното казах имат много звезди и много добре сработен състав.

Dante_Shift
28.06.2010 19:07

Абе ей *joking* Аз направо заспах на този мач И ако не бяха комшийте ми, словаци, сигурно щях още да спя. Но понеже извикиха при един от проспуските на Витек, чак се стреснах и си помислих, че са вкарали Не очаквах чак толкова слаба игра и то за осминафинал, като към това прибавиме и предните четири мача, в които кипеше и вреше. Сега предстой да гледаме поредната порция съдийски грешки *thumb_down*

van_basten90
28.06.2010 19:04

Много съм доволен от победата.От играта разбира се не.Холандия може повече и дано го покаже в следващия мач.Срещу Бразилия ще имат доста пронстранства,защото кариоките няма да играя защитно и това ще е добре за робен.А иначе страхотни Каут и Де йонг.

dorostol17
28.06.2010 18:55

мама му и съдия щях да позная точен щи еба и дузпата *joking* *party*

biserms
28.06.2010 18:40

Холандия продължава, но не ги виждам срещу Бразилия на 1/4 финала с тази игра ... *sick*

BoBi_Levskara
28.06.2010 18:36

Тоя Витек испуска всичко което може до сега.Страхотни шансове за Словакия а те ги пропиляват на лека ръка.

michael_forever
28.06.2010 17:49

Това май ще е най-скучния мач от 1/8 финалите на световното.Просто да се чудиш как създателите на тоталния футбол играят толкова скучно.Със супер постна продукция ще стигнат до 1/4 финал.

michael_forever
28.06.2010 16:54

Холандия трябва да продължи.Просто са по класния отбор,а Словакия не играят за нищо.Те даже си бяха резервирали билети преди мача с Италия за да си ходят и отмениха резервацията.Все пак да видим,ще клиширам форума с репликата "Във футбола всичко е възможно" *joking*

don_a4o
28.06.2010 15:58

Холандия са фаворити в мача и най-вероятно ще играят с Бразилия на 1/4 вс др ще е ГОЛЯМА ИЗНЕНАДА