Ясен Петров: Най-важно е, че всички в отбора са здрави

14:15
Ясен Петров: Най-важно е, че всички в отбора са здрави
Наставникът на Левски Ясен Петров даде интервю след последната тренировка на „сините” преди лагера в Австрия. Специалистът не скри, че е много доволен от един факт.

„Няма как да не съм доволен от това, че не дадохме нито една жертва в първата част от подготовката. Не мога да не бъда доволен от факта, че нямаме нито един контузен футболист. Опитахме се максимално да редуцираме групата. Направихме всичко възможно бройката да бъде намалена. Ако трябва да бъда искрен, не се работи лесно с 23 полеви играчи, но аз лично много съжалявам, че няма да вземем с нас двете млади момчета. Трябва да свършим много качествено работата си, защото първите мачове чукат на вратата и не може да се разводняваме. Не искаме да вземем юношите само, за да си пишем активи, а после да излезе, че само сме ги разкарвали до Австрия”, коментира наставникът, цитиран от "Гонг".

Специалистът от Пловдив допълни, че в предстоящите пет контроли ще избистря състава за началото на сезона. Той уточни, че в първите три срещи ще даде шанс на всички, а после ще започне да налага тези, които ще започнат първите двубои от кампанията.

Ясен Петров сподели, че щабът се подготвя сериозно и от гледна точка на разузнаването. „Сините” държат да са напълно запознати с качествата на противниците, както в Европа, така и в България.

„В съвременния футбол човек трябва да бъде подготвен. Бъдете сигурни, че ние сме взели необходимите мерки. Отборите, които ще определят съперника ни в Лига Европа не ме притесняват, но трябва да знаем техните силни и слаби страни”, отсече наставникът на Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация