Молят ветераните на Берое за помощ

16:27
Молят ветераните на Берое за помощ
В официално писмо до Beroe Online група от 20 привърженика на Берое се обръщат до ветераните на клуба като ги молят да запазят своето достойнство и "да върнат мечтите на хората".

Утре СНЦ "Футболен клуб Берое 1916 - ветерани" трябва да вземе решение за прехвърляне на акциите на община Стара Загора, която ги поиска на общинската си сесия на 24 юни.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

Уважаеми членове на клуба на ветераните,

преди десет месеца положението в Берое беше трудно. По една или друга причина всички спонсори на Берое се оттеглиха. Тогава Вие подадохте ръка на клуба, за което Ви благодарим, защото с този жест дадохте възможност клуба да се развива и да спечели Купата на България по футбол.

В тези десет месеца обаче не се случи нещо далеч по-важно - не успяхте да гарамнтирате бъдещето на отбора. Доверихте се на един човек, който вкара всички вас в една лична игра и който и до днес продължава да управлява еднолично, а да се крие зад вас.

Казусът "Берое" отне почти цял ден публични дискусии на общинската сесия на 24 юни. Там стана ясно, че доверието си във вашият председател са загубили всички - фенове, бизнес, общински съветници, кмет и община. Позовавайки се на ваше решение старейшините на града, представляващи хората, които са ги избрали, феновете на Берое, гласуваха решение на проблема на клуба, изразиха воля за справянето и очертаха пътя, който е правилен. От писмото подписано лично от него обаче се отметна вашият председател, отново скривайки се зад вас и отново опитвайки се да спечели поредното време за себе си.

Казват, че властта разваляла хората. Явно това се случва и с вашият председател, този който продължава да злоупотребява с вашето доверие. Следвайки максимата на Луи XIV - кралят слънце той казва: " Берое - това съм аз" и вярва, че единствено той може да се справи с положението. Вместо това обаче вече десет месеца слушаме кухи обещания, извинения и оправдания, както и колективна безотговорност, за която в голяма степен е виновен не той, а вие. Виновни сте, защото му го позволявате.

Вие позволихте да ви въвлекат в личната игра на един самозабравил се тип, който в един от най-знаменателните мигове от беройската история, вашата история, доведе до един разбит отбор, напуснат от повечето си качествени футболисти, уволнен треньор номер 1 в България според професионалните футболисти и липса на ясно финансиране, а само обещания обвити в мъгла. Вие също сте били футболисти и сте преживявали такива моменти. Надали ви е било приятно.

На 28 юни, точно месец след като на емоционална пресконференция Илиан Илиев реши да остане още година в Берое, а след това бе прокуден, вие решавате съдбата на Берое. Вероятно за пореден път ще бъде направен опит да бъдете излъгани и финтирани от ловък манипулатор, какъвто е вашият председател. Трябва да знаете обаче едно - сега вие можете да върнете достойнството си и да останете в сърцата на хората като герои, дали поредния шанс на Берое, върнали мечтите на хората, но можете да заличите и всичко хубаво, което сте направили за този отбор на терена и извън него и да се превърнете в отрепки, продали се за стотинки, които ще бъдат вечно оплювани и мразени от всеки привърженик на Берое, който ви види в града. Всичко е във вашите ръце, не се поддавайте на опитите да бъдете използвани, а последвайте волята на цял един град. Ние все още ви вярваме.

С уважение,
Група от 20 неорганизирани привърженици на Берое
преживели шампионската 1986 г., радвали се на изявите
на повечето ветерани и почувствали отново радостта
от купата през 2010 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация