Новият треньор на Милан: Трябва постоянно да побеждаваме

13:59
Новият треньор на Милан: Трябва постоянно да побеждаваме
Новият треньор на Милан: Трябват ни постоянни победи

Новият треньор на Милан Масимилиано Алегри даде първото си интервю като наставник на "росонерите", заявявайки, че не го е страх от предизвикателството да е поеме италианския гранд.

Алегри трябваше да застане начело на Милан още преди месец, но едва тази седмица досегашният му клуб Каляри го освободи, след като имаше спорове между спеца и президента на тима от Сардиния Масимо Челино.

"Това можеше да се разреши много по-рано и в много по-добър тон. На Челино наистина му пука за мен. Той се надява аз и Милан да спечелим Шампионската лига", заяви Алегри.

"Не ме е страх. Знаете ли колко специалисти искат да са на моето място в момента? Обичам предизвикателствата. Това е много добър отбор, но той има още какво да даде. Хората забравят победите много бързо, така че единственият начин да ги запазим щастливи е като побеждаваме постоянно", каза още бившият наставник на Каляри.

Алегри е и пределно мотивиран да извади най-доброто от бразилските звезди на тима Алешандре Пато и Роналдиньо, въпреки че и двамата не бяха повикани от селекционера на Бразилия Карлос Дунга за Мондиала в Южна Африка.

"Трябва да започнем с ентусиазъм и свежа мотивация. Съмнявам се, че има играчи в Милан, които не искат да дават всичко от себе си. Роналдиньо е страхотен футболист и клубът няма да го продаде. Заедно ще намерим нова мотивация. Той може да играе навсякъде със своите качества, и по крилото, и зад нападателите. Що се отнася до Пато, очаквам тази година той да стане още по-зрял", коментира Алегри.

Спецът разясни и ситуацията около Клаас Ян Хунтелаар, заявявайки: "Дали Хунтелаар ще остане? Той има подобни характеристики на Филипо Индзаги и Марко Бориело. Той е добър играч. Ще видим."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shizofrenik
27.06.2010 15:52

Роналдиньо е страхотен футболист и клубът няма да го продаде. Ето тези думи ме успокоиха.Говореше се че ЛА Галакси давали 32 милиона на Рони , но той ОСТАВАААА