Ще спрат ли \"сомбреротата\" похода на Аржентина към световния връх?

15:30
Ще спрат ли \"сомбреротата\" похода на Аржентина към световния връх?
На 27 юни от 21:30 часа на осминафинал от Мондиал 2010 година един срещу друг излизат тимовете на Мексико и Аржентина. Смятаните за фаворити аржентинци постигнаха три победи от три мача в своята група В и оставиха перфектни впечатления с играта си до момента. Мексико пък избухна с победа над Франция в група А и сега възпитаниците на Хавиер Агире са готови вземат скалпа и на "гаучосите".

Селекционерът на Аржентина Диего Марадона разполага с огромен потенциял в нападение, който до момента е използван по най-добрия възможен начин. "Гаучосите" атакуват и атакуват, независимо от резултата. Дон Диего дори в първите два мача от турнира използваше Йонас Гутиерес като десен бек, въпреки че футболистът на Нюкасъл е типично дясно крило. Гонзало Игуаин, Серхио Агуеро, Анхел Ди Мария и Карлос Тевес показаха добри игри до момента, а над всички блести Лионел Меси, който обаче все още не се е разписал на този турнир.

Едва ли е нужно да се споменава, че Диего Марадона е непредсказуем човек, който може да извади на терена стартов състав, който никой не е очаквал. Все пак, специалистите твърдят, че в предстоящия осминафинал Дон Диего ще пусне Отаменди като десен бек, а Йонас ще започне мача в халфовата линия.

Ето и предполагаеми стартов състав на Аржентина:

Ромеро, Отаменди, Демикелис, Самуел, Хайнце, Масчерано, Ди Мария, Йонас Гутиерес, Меси, Игуаин, Тевес

За Мексико основният проблем е свързна с контузията на Карлос Вела, който се травмира по време на двубоя с Франция. По последни сведения футболистът на Арсенал е възстановен и готов за игра, но се очаква той да започне на пейката.

Интересно ще бъде решението на Хавиер Агире относно нападателя Гилермо Франко, който е роден в Аржентина. Въпреки че неколкократно футболистът обяви, че се чувства мексиканец, местните медии смятат, че той няма да бъде титуляр в предстоящата среща. Вместо него се очаква да започне 37-годишният нападател Бланко.

Ето и предполагаемия стартов състав на Мексико:


Перез, Осорио, Родригес, Морено, Салсидо, Хуарес, Маркес, Торадо, Джовани Дос Сантос, Бланко, Барера

Прогноза: Прекалено офанзивната тактика на Дон Диего в скоро време ще му донесе неприятности, но едва ли това ще се случи срещу Мексико. Аржентина е далеч по-класният отбор и е много вероятно "гаучосите" да бият с повече от един гол разлика. Голяма е вероятността Меси да забие първия си гол на този Мондиал именно в предстоящия осминафинал.

Прогноза: 1

Точен резултат: 3:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

don_a4o
26.06.2010 15:48

Труден мач за прогнозиране всички са за Аржентина защото са по-класни може да има изненада но и аз съм за гаучосите