Ливърпул се насочи към Дешан, ОМ реже \"червените\"

12:44
Ливърпул се насочи към Дешан, ОМ реже \"червените\"
Ръководството на Олимпик Марсилия е отхвърлило оферта на Ливърпул за наставника Дидие Дешан, разкри президентът на френския клуб Жан-Клод Дасие.

Босът на Марсилия е категоричен, че старши треньорът на тима остава на "Стад Велодром". Както е известно, Ливърпул търси заместник на испанския специалист Рафаел Бенитес, с когото клубът се раздели след края на сезона във Висшата лига.

"Изпълнителният директор на Ливърпул Крисчън Пърслоу ми се обади в четвъртък сутринта. Той говори много добре френски и е много учтив човек", заяви пред "Екип" Дасие.

"Очаквах това обаждане, защото прочетох за интереса на Ливърпул към Дидие. Пърслоу ме попита дали бих му позволил да се срещне с Дидие и агента му Жан-Пиер Бернес. Моят отговор бе, че не бих забранил на никого да се срещне с когото и да било, но деликатно му казах, че няма никакъв шанс да отмъкне нашия треньор - дори в мечтите си", обясни Дасие.

Договорът на Дешан с Олимпик Марсилия изтича в края на следващия сезон, но Дасие е убеден, че ще задържи бившия капитан на националния отбор на Франция в клуба по-дълго време.

"Отношенията ни с Дидие се основават на доверието. Надявам се, че той ще остане още една година. Не съм притеснен. Разбира се, Дидие се чувства поласкан да види, че голям европейски клуб се интересува от него", каза още босът на Марсилия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация