Обама надъхва \"янките\" по телефона

12:00
Обама надъхва \"янките\" по телефона
Барак Обама се обади в лагера на САЩ на световното и поздрави отбора. Президентът звъннал и на селекционера Боб Брадли и изказал възхищение от успеха срещу Алжир (1:0).

“Искам голяма победа срещу Гана”, заръчал Обама. Преди световното президентът прие отбора и треньорите в Белия дом. С него тогава бе и друг президент - Бил Клинтън.

Същевременно селекционерът на янките Брадли разкри, че в еуфорията след победния гол на Лендън Донован срещу Алжир футболистите спрели да изпълняват указанията му.

“Настана хаос - разказа треньорът. - В радостта си някои не ме чуваха, прегракнах от викане. Имаше още две минути и можеше да се провалим. За щастие не допуснахме гол.”

На мача бе и Клинтън, който ще вика от трибуните и срещу ганайците утре.

А в популярното шоу на Опра Уинфри разкриха секрета с думите на голмайстора Донован след “златния гол”. Нападателят изкрещя “За теб, Бианка” в камера край терена.

Бианка Кайлик е бивша съпруга на футболиста, с която са разведени от 6 месеца.

“Тя е най-специалният човек в живота ми - разкри Донован, включен по телефона в шоуто. - Голът бе за нея.”

Феновете на янките са втори в класация за най-много похарчени пари в ЮАР на мондиала - 25,2 милиона долара, платени само с кредитни карти. Около 50 000 американци гледаха трите мача в групата. Първи са англичаните (120 000 фенове) с изтекли от картите им 26,5 млн. долара.

Футболът в САЩ става все по-популярен. Цели 17,1 милиона са следили мача с Англия (1:1). За сравнение 18,1 милиона са видели по телевизията решителния седми финал между “Лос Анджелис Лейкърс” и “Бостън Селтикс” в НБА преди две седмици.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация