Бекенбауер: Сори, Англия, всъщност много ви харесвам!

09:09
Бекенбауер: Сори, Англия, всъщност много ви харесвам!
Легендата на немския футбол Франц Бекенбауер публично се извини за коментарите си по адрес на английския национален отбор.

Както е известно, Кайзер Франц нападна стила на игра на "Трите лъва" под ръководството на Фабио Капело след слабото представяне на англичаните в първите им две срещи на световното първенство в ЮАР.

Любопитното обаче е, че тъкмо германците загубиха един от мачовете си в груповата фаза, докато англичаните не допуснаха поражение, но пък играха доста бледо срещу Алжир и не успяха да се справят със САЩ. Още по-интригуващо е, че отборите на Англия и Германия ще се изправят един срещу друг на осминафиналите, като двубоят им е в неделя.

"Извинявам се, защото харесвам Англия и английския футбол. Може би коментарите ми бяха просто реакция, тъй като бях разочарован от играта на Англия, а може би бях и в лошо настроение. Преди началото на Мондиал 2010 бях убеден, че Англия ще играе водеща роля в турнира и може би ще спечели титлата. Англичаните имат голям отбор и голям треньор - Фабио Капело е един от най-опитните специалисти, но след първите им два мача аз бях толкова разочарован. Извинявам се и чакам с нетърпение срещата в неделя. Мисля, че ще видим един много интересен мач", заяви Бекенбауер.

Кайзер Франц бе с основен принос за победата на Бундестима с 3:2 срещу Англия на четвъртфиналите на световното първенство през 1970 година, като отбеляза един от головете за отбора си. Бекенбауер се надява предстоящият мач в неделя да е също толкова зрелищен и германците отново да надделеят.

"Надявам се да стане вълнуващ мач за феновете - равенство, продължения и после дузпи. И Германия да излезе победител. Съжалявам".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация