Класическа победа над Северна Корея не помогна на \"слоновете\" за класиране на осминафинал

18:49
Класическа победа над Северна Корея не помогна на \"слоновете\" за класиране на осминафинал
Кот Д`Ивоар победи Северна Корея с 3:0 в среща от група G на Мондиал 2010.

Африканците започнаха срещата вихрено, като още във втората минута Яя Туре изведе Кейта сам срещу вратаря. Стражът на Северна Корея прояви прекрасен рефлекс при удара на Кейта и изби топката в корнер.

Възпитаниците на Свен Горан Ериксон здраво бяха притиснали своите опоненти в тяхната половина и логично още в 13-а минута Яя Туре откри резултата. Бока проби по левия фланг и даде хубав пас за Туре, който с прецизен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата - 1:0.

Две минути по-късно Ромарич можеше да удвои, но в този случай гредата помогна на Северна Корея. В 20-а минута обаче, прошка за корейците нямаше. Дрогба спокойно овладя топката в наказателното поле на азиатците и стреля силно към вратата. Топката се удари от вътрешната страна на горната греда и докато корейците се чудеха дали коженото кълбо е тупнало пред или зад голлинията, Ромарич с глава довкара за 2:0.

"Слоновете" тотално доминираха, като във владението на топката те имаха 66 % предимство през тази първа част, а опасните положения пред вратата на Северна Корея бяха над десет, като със сигурност може да се каже, че възпитаниците на Ким Йонг Хук се отърваха от това да получат поне още четири гола през първата част.

След почивката футболистите на Кот Д Ивоар продължиха да доминират и да пропускат положение след положение пред вратата на своя съперник.

Въпреки че възпитаниците на Свен Горан Ериксон видимо понамалиха темпото, те пак доста лесно успяваха да стигнат до чисти голови положения, но в тези моменти "слоновете" показваха разсеяност и несъсредоточеност пред гола.

В средата на второто полувреме Свен Горан Ериксон пробва да внесе свежест в нападението си, като на терена се появиха Саломон Калу и Аруна Диндан, които замениха Жервиньо и Попито.

Малко, след като влезе като резерва, Калу се озова на чиста позиция и бе близо до това да вкара трети гол, на ударът му от границата на наказателното поле бе отразен от стража на Северна Корея.

Десетина минути преди края на срещата Йон Тае Се изпусна най-добрата възможност за корейците.

В 82-а минута пък Саломон Калу бе изведен по перфектен начин от Артур Бока и звездата на Челси наниза трети гол в мрежата на азиатците.

В крайна сметка "слоновете" напълно резонно надиграха и победиха с класически резултат скромния тим на Северна Корея. За съжаление на африканците обаче, те отпаднаха от Мондиал 2010, тъй като в другата среща Португалия взе точка от Бразилия.

Северна Корея - Кот Д Ивоар 0:3

0:1 Яя Туре 14-а мин
0:2 Ромарич 20-а мин
0:3 Калу 82-а мин

Северна Корея:
Р.Мионг Чук, К.Йонг Хок, Р.Юн Ил, П.Нам Чол, П.Кванг Чон, Д.Юн Нам, Йон Тае Се, Х.Йонг Йо, М.Ин Чук, П.Чол Жин, А.Йон Хак

Кот Д Ивоар:  Бари, Бока, Коло Туре, Зокора, Тиоте, Жервиньо, Дрогба, Ромарич, Кейта, Яя Туре, Ебуе

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Hennessy
25.06.2010 19:28

Lollipopp гледам и се чудя кви глупости пишеш човек ти въобще наясно ли си кво става в тая група *lol*
1-во съдията беше Мексиканец а не от Франция второ да пожали Бразлия , но това беше в полза на Кот Дивоар аз не вижам кво печелят те от победа на Портогалия като Портогалия бяха единствения отбор който Слоновете можеха да минат ако бяха били с 8:0 а те бяха паднали а ти ми казваш , а ти незнам кви ми ги дрънкаш тука явно или си друсана кучка или въобще незнаеш кво става *lol*

Lollipopp
25.06.2010 19:02

ами нещата можеше да изглеждат много по-добре и в полза на "Слоновете" но една френска "мадам" (съдията) реши да не бъде професионалист и да покаже колко е пристрастен към бразилците като ги остави да си поиграят и малко волейбол *thumb_down*

DenteMente
25.06.2010 17:51

0-2.. 3 греди за Кот Дивоар *smile* 14 удара.. Португалия може да се радват ,че вече не е 0-5 0-6 Мисля,че старата лисица на чело на Африканците ще ги надъха още повече и резултата ще е поне 0-5 *thumb_up*

don_a4o
25.06.2010 16:54

Мач за самочувствие и Кот трябва да бие СК