Джерард очаква Англия да бие дузпи на Мондиала

15:48
Джерард очаква Англия да бие дузпи на Мондиала
Халфът на Ливърпул и Англия Стивън Джерард смята, че на "трите лъва" ще им се наложи да изпълняват дузпи на Мондиала.

Джерард смята, че на тренировка играч може да се подготви да бие дузпа само донякъде, тъй като напрежението в мач е много по-голямо. Той заяви, че ще е доброволец да бие дузпа, ако след 120 минути игра резултатът между Англия и всяка друга страна на Мондиала е равен.

"Имам чувството, че ще трябва да бием дузпи в един момент от Мондиала. Като играч, който играе на Световно първенство, трябва да сме подготвени за изпълнението на дузпи. Просто е. Надявам се този път да имаме повече късмет, а аз също да бия по-добра дузпа. Когато изпълняваш дузпи на тренировка, вземаш топката и стреляш след няколко минути. На Мондиал обаче трябва да вървиш 30 секунди от средата на терена до вратата, а милиони зрители у дома искат да вкараш. Няма как да се подготвиш за това", заяви халфът.

"Това, което можеш да направиш е да си готов и да имаш кураж да биеш дузпа - особено ако си изпуснал една в миналото. Това е голямо напрежение. През 2006 година не успях да се справя с него. Ако отново попадна в такава ситуация, ще се опитам да се справя по-добре", добави Джерард.

Той пропусна решаваща дузпа на четвъртфинала на последния Мондиал в Германия, когато Португалия отстрани "трите лъва" точно след изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация