\"Самураите\" съсякоха Дания и се класираха на 1/8-финал (видео)

23:11
\"Самураите\" съсякоха Дания и се класираха на 1/8-финал (видео)
Отборът на Дания загуби от Япония в последен мач от група "Е" на световното първенство в Южна Африка. Двубоят приключи при резултат 3:1 за "самураите". По този начин японците продължават напред в елиминационната фаза на турнира като класирал се на второ място тим в тази група.

Йон Дал Томасон имаше добра възможност за откриване на резултата в 7-а минута, но техничното му отиграване не да де резултат. Веднага след това и Кьолдруп се озова не стрелкова полиция, но отбраната на "самураите" се справи. Малко по-късно и японците стигнаха до две много добри положения за гол, но без успех. В 15-а отново Томасон застраши вратата на азиатците, но ударът му мина в страни от вратата. Две минути по-късно Кейсуке Хонда изпълни перфектно пряк свободен удар от средна дистанция по много техничен удар с левия крак, което не остави никакви шансове на датския страж и Япония поведе в резултата. "Самураите" поведоха с два гола преднина в 31-а минута, когато отново от пряк свободен удар този път се разписа Ендо, след много точен изстрел с десния крак.  До края на първото полувреме имаше по една опасност и пред двете врати, но до нов гол не се стигна.

Три минути след началото на втората част японците за малко да реализират нов гол от пряк свободен удар, след като Ендо отправи слаб удар, а вратаря на Дания Томас Сьоренсен бе разколебан и след намесата му топката срещна гредата. Нападателят на "червения динамит" Йон Дал Томасон имаше страхотна възможност да намали резултата в 52-а минута, но отново стражът на азиатците се справи добре. Якоб Поулсен отправи страховит удар от дистанция в 59-а минута, но стражът на Япония Кавашима се справи отлично. Нов страхотен пропуск на Томасон регистрираме в 70-а минута. Точно 10 минути по-късно Ларсен разтресе японската врата със силен шут от средна дистанция. Веднага след това за нарушение срещу Даниел Алер в наказателното на "самураите бе отсъдена дузпа за Дания. Зад Топката застана Томасон, който първоначално пропусна, но топката се върна у него и той намали на 1:2. Две минути преди края на мача влезлият като резерва Оказаки направи 3:1 за "самураите", с което оформи и крайния резултат в срещата.

Стартови състави:

Дания:
Сьоренсен, Л. Якобсен, Агер, Кристиан Поулсен, Томасон, Йоргенсен, Симон Поулсен, Ромедал, Бендтнер, Каленберг, Кьолдруп

Япония: Кавашима, Абе, Комано, Тулио, Нагатомо, Ендо, Мацуи, Окубо, Хасебе, Хонда, Наказава

Дания - Япония 1:3
0:1 - Хонда, 17\'
0:2 - Ендо, 31\'
1:2 - Томасон, 81\', д.
1:3 - Оказаки, 88\'

Видео от мача вижте тук!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dante_Shift
24.06.2010 22:22

Япония *joking* тия не са никакви самураи, това са си цели, чистокръвни нинджи Браво, добре се получава като мач, през второто може да видим атаки от Дания и да стане по-интересен мача.