Шампионатът по плажен футбол стартира през уикенда

14:45
Шампионатът по плажен футбол стартира през уикенда
Националният шампионат по плажен футбол ще стартира в три града на страната през предстоящите летни месеци.

Първият кръг ще се проведе на 26 и 27 юни в град Обзор. В събота на официалното откриване, президентът на БФС Борислав Михайлов ще даде начален старт на шампионата заедно с госта от ФИФА Ева Пасхе, която ще бъде в Българяи по покана на БФС.

Пасхе отговаря за развитието на футбола по целия свят. Изненадата на турнира ще бъде демонстративният мач между легендите на българския футбол, начело с Андрей Желязков, Даниел Боримиров, Гошо Гинчев и много други известни футболисти.

Участие в първенството ще вземат шест отбора, които са класирани след квалификациите, провели се в София преди месец. Футболисти на ФК Спортна асоциация - МВР (София), ОК Одесос (Варна), ФК Академика Микс (София), ФК Миринекс (Русе), ФК Варненски момчета (Варна) и ФК Глухите (София) ще премерят сили и ще покажат активна игра.

По традиция, освен отборите, класирали се на първите три места, специални награди ще бъдат връчени в следните категории: най-добър вратар, най-атрактивен играч и Fair play отбор. Вторият кръг ще се проведе на 17 и 18 юли в град София на "Rakovski Beach Arena", а финалния кръг от първенството ще бъде в КК Албена на 28 и 29 август.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация