Жинола съди Улие заради \"Пеневата чета\" (видео)

09:00
Жинола съди Улие заради \"Пеневата чета\" (видео)
Бившият национал на Франция Давид Жинола обяви официално, че завежда дело срещу бившия селекционер Жерар Улие. Целта му е Улие да спре да коментира злополучния мач с България на 17 ноември 1993 година, когато след негова грешка нашите грабнаха топката и се стигна до втория гол на Емил Костадинов, с който се класирахме на световното в САЩ.

"Вече ми омръзна да слушам едни и същи коментари. Изкарва ме престъпник заради един грешен пас. Това не може да продължава повече. Вреди на семейството ми, вреди на мен. След като не вижда своите грешки, ще заведа дело, за да го накарам да млъкне", обясни Жинола в ексклузивно интервю за "Екип", цитиран в "24 часа".

"Не мога спокойно да си гледам работата. Дойде интервю с Улие и отново изниква Жинола. А заради Жинола ли паднахме в предния мач, когато вече трябваше да сме се класирали", ядосва се една от звездите на тогавашния френски тим.

Той не иска да коментира издънката на сегашния отбор на Раймон Доменек, който се прости с първенство в Южна Африка с една спечелена точка и един вкаран гол.

"Аз съм виновникът отпреди 17 години и никой още не е забравил. Надявам се, че поне сега ще ме оставят на мира", обяснява Жинола.

Френските медии обвиниха за отпадането през 1993 година Жинола и Ерик Кантона, които не си говореха на терена. Те двамата трябваше да комбинират преди историческия гол на България.




Виж още: ГОСПОД Е БЪЛГАРИН!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BoBi_Levskara
25.06.2010 12:00

Тия французите са били големи интриганти.Аз си мислех, че е само на това световно така.Имат много големи играчи но няма никакво разбирателство.Явно това при тях им е от доста време.Имаше 1 период в който имаха чудесен тим и разбирателство и станаха световни и след това европейски шампиони.Иначе за гола на Костадинов няма какво да се коментира, той говори сам по себе си *thumb_up*

fcb_spain
24.06.2010 15:40

велико е меко казано,аз ли4но бих полу4ил инфаркт ако това се слу4и сега *joking*

fcb_spain
24.06.2010 15:39

дали някога това 6те се повтори,дали 6те го доживеем...

popi84
24.06.2010 10:43

Всеки път като го гледам чак ми излизат сълзи от кеф. Невероятно, велико!!!

barbutko
24.06.2010 09:25

*thumb_up* *lol* *party* *thumb_up* най добрия национален отбор на мондиала 94