Австралия и Сърбия изиграха красив мач, но отпаднаха от Мондиала (видео)

23:07
Австралия и Сърбия изиграха красив мач, но отпаднаха от Мондиала (видео)
Австралия победи Сърбия в последен мач от група "D" на световното първенство по футбол в Южна Африка. Двубоят приключи при резултат 2:1 за "кенгурата", но след него и двата тима не успяха да се класират за 1/8-финалите за сметка на тимовете на Германия и Гана.

Сърбите изпуснаха първата чиста ситуация за откриване на резултата, когато в 12-а минута Милош Красич преодоля вратаря на "кенгурата", но звездата на ЦСКА Москва не успя след това да учели празната врата. Малко по-късно Йованович центрира добре в наказателното поле, но Жигич не успя да отиграе с глава. Бранислав Иванович се беше включил в атаката на "плавите" в 23-а минута и отправи много опасен удар, но Марк Шварцер улови с вещина. Кейхил стреля опасно с глава в 32-а минута, но топката мина малко в страни от вратата на Сърбия. След това с глава стреля и сръбският нападател Никола Жигиич, но отново неточно. Милош Красич вкара гол за "плавите" в 38-а минута, но играчът бе в засада и попадението бе отменено.

Сърбите бяха по-добрият отбор и в началото на второто полувреме, като в 53-а минута Никола Жигич овладя топката добре и стреля с десния крак, но топката мина над целта. Малко след това добра възможност за гол имаха "кенгурата", но ударът на Чулина не бе достатъчно точен. Малко след това Марк Брешано пробва късмета си с удар от дистанция, но Стойкович изби в корнер. В 64-а минута отново Брешано стреля опасно, но стражът на Сърбия пак се справи добре. Здравко Кузманович стреля опасно с глава в 68-а минута, но отново топката не попадна в целта. Само минута по-късно Тим Кейхил се възползва от грешка в защитата на "плавите" и изведе тима си напред в резултата след удар с глава. В 73-а минута влезлият като резерва Бред Хоумън вкара страхотен гол след удар от дистанция с десния крак. Шест минути преди края на мача Зоран Тошич стреля от дистанция, Шварцер изпусна топката, която попадна в Марко Пантелич и той от близко разстояние намали на 1:2.

Стартови състави:

Австралия:
Шварцер, Нийл, Мур, Чулина, Емертън, Уилкшър, Кейхил, Бикъмп, Валери, Карни, Брешано

Сърбия: Стойкович, Лукович, Видич, Иванович, Суботич, Станкович, Красич, Жигич, Нинкович, Кузманович, Йованович

Австралия - Сърбия 2:1

1:0 - Кейхил, 69\'
2:0 - Хоумън, 73\'
2:1 - Пантелич, 86\'

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fitnes_mania8
24.06.2010 09:22

Австралия където ни хванат там ще ни бият така че....

psiharizlle
23.06.2010 23:42

обитациииии биете нас с 1000 гола някви кенгурата няма да биете само ме прецакватеее