Кметството на Кейп Таун забрани да се сложи 37-метрова вувузела в града

18:39
Кметството на Кейп Таун забрани да се сложи 37-метрова вувузела в града
От кметството в Кейп Таун, един от градовете, домакинстващ Мондиала, решиха да не слагат 37-метрова вувзела в града, заради страховете си, че пронизващия звук на африканския тромпет може да създаде хаос в трафика.

Гигансткият инструмент, който се намира в индустриалната част на града щеше да се превърне в най-големия тромпет на Мондиала и щеше да звучи като сирена на огромен ТИР.

Независимо от шанса да се постави своеобразен рекорд, от кметството съобщиха, че няма да поставят тромпета, тъй като звукът й може да създаде хаос по улиците.

"Звукът е твърде силен", заяви Франсоа Маре, маркетинг директор на Хюндай за Южна Африка, производителите на гигантската вувузела, който все пак изказа надежда, че от кметството ще им позволят да поставят вувузелата на по-късен етап от Мондиала.

"За щастие успяхме да стигнем до компромисен вариант, където при специални случаи ще можем да надуваме вувузелата", допълни още Маре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

krasenco
23.06.2010 23:34

Тези може ли да са такива неандерталци!Няма никаква цивилизованост в тези хора *thumb_down* Това световно е напът да ме направи расист.