Англия сложи край на мъките с минимален успех над Словения (видео)

18:48
Англия сложи край на мъките с минимален успех над Словения (видео)
Англия победи Словения с 1:0 в решителния трети мач между двата тима от Група "С" на Световното първенство в ЮАР и се класира за следващата фаза от турнира.

Джърмейн Дефоу бе автор на единственото попадение в средата на първото полувреме.

Островитяните бяха доста притеснени, разконцентрирани в началото и не успяха да наложат натиск. Словенците, които сякаш не си вярваха достатъчно, атакуваха по-опасно при няколкото си добри възможности за контри. Сковани от напрежението, футболистите на Фабио Капело грешаха в средата на терена. Първият удар към вратата на Ханданович дойде в 14-а минута. Лампард стреля от фаул, но в ръцете на стража. Англия постепенно овладя инициативата и Тери след центриране от корнер игра с глава, но прати топката встрани от вратата. В 20-а минута Словения организира чудесна атака и Тери трябваше да се намесва решително, за да изчисти в ъглов удар. Три по-късно Милнър центрира чудесно към Джърмейн Дефоу, който отблизо, въпреки опитите на защитник да му попречи, вкара за 1:0 в полза на "Трите лъва". В 28-а минута Лампард пропусна много добра възможност да удвои. Ханданович боксира лошо една топка, но халфът не успя да учели опразнената врата. Англия заигра по-добре и словенците на свой ред изглеждаха притеснени. В 30-а минута Джерард стреля по земя, но стражът на Словения се намеси решително. До края на полувремето Англия се прибра и даде инициативата на съперника си. Головите ситуации обаче липсваха и пред двете врати.

В първите секунди на втората част Дефоу се озова на чиста позиция след грешка на Ханданович, но пропусна от няколко метра. В 52-а минута Бирса стреля от фаул, право в ръцете на Джеймс. В 57-а минута след центриране от корнер Тери засече топката, но стражът на Словения изби. Секунди по-късно пък Рууни бе изведен сам срещу Ханданович и стреля в гредата. В 67-а минута Новакович се озова около точката на дузпата с топка в крака, но се забави за секунда и пропусна да изравни. Постепенно темпото на игра спадна и Англия контролираше мача, а до края не се случи почти нищо интересно.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Англия: Джеймс, Джонсън, А. Коул, Тери, Ъпсън, Бари, Лампард, Джерард, Милнър, Дефоу, Рууни

Словения: Ханданович, Брешко, Шулер, Сезар, Корен, Любианкич, Бирса, Йокич, Кирм, Радосавлевич, Новакович

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dante_Shift
23.06.2010 23:32

Аре - Англия - Германия *party* ето това искам да гледам с кеф! *joking* Не се наемам да давам прогнози, защото може Англия да направи нещо и да излезе с някакъв нов лик. Ама както каза още някой си - каквото и да направят, тях никога няма да ги призная! И наистина - най-силното първенство е в Англия...но там силно го правят чужденците. Избройте ми англичаните в Челси, Ман Сити (понеже нали уж ще стават голям клуб) и най-вече Арсенал *wink* И не ми казвайте примерно Аарон Рамзи от Арсенал, защотото той е уелсец Това си е просто истината - името Англия явно стряска. Но дано да стане хубав мач с немците - и нека победи който може и най-вече, който иска!

michael_forever
23.06.2010 20:47

Разочерован съм от Англия.Не съм техен фен слава Богу но не съм очаквал да стигнат толкова долу и то със специалист от ранга на Капело.Много слаба игра нито Лампард блестеше,нито Стиви Джи нито Уейн.Словенците играха много симпатично жалко за тях но според мен това им е достатъчно все пак постижението им не е малко,а и не са отбор за директните елиминации.Англичаните стигнаха до там че в 92 минута бавеха топката на флагчето за корнер вместо да я центрират,просто нямам думи.Този отбор не заслужава нищо повече от 1/4 финал даже си мисля че му е много и с оглед на това че при победа на Германия тази вечер немците ще се изправят срещу Англия мисля че най-резонното е Германия да ги победи и не мисля че ще имат проблем да сторят това.Колкото до другия мач както много потребители изразиха мнение че Господ върна На Щатите отнетия гол и ги класира понататък което ме навежда на мисълта че отново ТОЙ не е решил че Англия са изкупили греха си от '66 и заслужават отново да триумфират със световната купа.

psiharizlle
23.06.2010 20:13

ако Германия бият Гана Англия ше е оут на 1/8 много слаб отбор никва титла няма да вземат

biserms
23.06.2010 19:47

Господ си го върна на словенците чрез гола на Донован в 91 мин *thumb_up* Имаше справедливост заради нечестно отменения гол.

izwynzemniq
23.06.2010 19:29

ger4o видел си 1 мач не Руни че не е вкарал и аиде .. смешен си

ger4o
23.06.2010 19:17

Руни е пълен цървул ... *lol* Вкарва голове само в уговорените мачове на манЮ... *lol* Същият сопол , като кристияно Лайнярко.... *thumb_down*

idol_bg
23.06.2010 19:06

Леле каква драма за словенците.До последно се беха класирали въпреки загубата и в 91-та мин. янките вкараха....ужасно.Но така е като разчиташ на другите.

don_a4o
23.06.2010 19:00

Жалко за Словенците но да бяха удържали щатите Англия-Германия и Щатите-Сърбия на 1/8

Angel_Dust
23.06.2010 18:05

Марто ли си, пълни идиоти са онези, дето подкрепят тая ЖАЛКА Англия!!! На десет загуби по една победа - ебахму и смотаняците!!!
Нали това е смисълът - да се кефиш на ИГРАТА???
Че тук НЯМА игра - само физиономии на скъпо-платени келеши със слаби нерви!

Angel_Dust
23.06.2010 17:53

Вкараха един гол и се прегръщат, все едно вкарали на Бразилия!
И да направят нещо на това световно-това са пълни смешници за мен!!!
ИНГИЛИЗИ ПРОСТИ!!!

*lol*

Tyrion
23.06.2010 17:51

прасе на скара? ти от уефски ли си моето дете? *lol*

Cristian0
23.06.2010 17:49

npace_Ha_ckapa НЕ! Нападателите с повиквателна са Руни,Дефо,Крауч и Хески!

ip
23.06.2010 16:38

Най-сетне и Дефоу титуляр.. очертава се зрелищен мач с много голове, предимно в едната врата

golemiq_geshan
23.06.2010 16:29

Най-накрая Англия започва с нападателната двойка , която исках от край време да стартира *thumb_up* Може би малко Ъпсън ще куца от зад , но ще видим дали "трите лъва" Ще дадат някакъв шанс на словенците да атакуват *beer*

paco_kl
23.06.2010 16:20

много скъпи футболисти,но се вижда,че без чуждите си звезди нищо не ства от англичаните *beer*