Южна Корея се класира на осминафинал след зрелищно равенство със \"суперорлите\"

23:22
Южна Корея се класира на осминафинал след зрелищно равенство със \"суперорлите\"
Нигерия и Южна Корея завършиха наравно 2:2 в среща от група В на Мондиал 2010.

Още във втората ми Чунг Йонг се озова на чиста позиция за гол след грешка в отбраната на "суперорлите". Топката бе остро центрирана в наказателното поле и Йонг направи шпагат, опитвайки се да я засече във вратата. Енияма обаче, успя да спаси.

В 11-а минута Нигерия излезе напред в резултата след чудесен пробив по десния фланг на Одия. Десният бек на ЦСКА Москва премина през трима противникови футболисти преди остро да центрира в наказателното поле, където Уче изпревари бранител на Корея и с плътен шут прати топката в долния ляв ъгъл на вратата - 1:0 за "суперорлите".

В 22-а минута Якубу премина през двама противници, след което подаде на Обаси, който шутира от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата на Южна Корея.

Седем минути по-късно отново Обаси изтормози защитата на противника. Футболистът на Хофенхайм по чудесен начин финтира бранител и нахлу в наказателното поле. След това Обаси пробва удар по земя, който попадна в ръцете на Сънгрийонг.

В следващана атака Джи Сунг Парк бе изведен зад гърба на защитата на Нигерия. Енияма излезе и фаулира Парк извън наказателното поле, за което съдията му показа жълт картон.

Десет минути преди почивката Кану подаде на Уче, който финтира защитник на корейците и с мощен удар пробва да вкара втория си гол днес, но топката срещна левия страничен стълб.

Три минути по-късно след центриране от фаул на Сънг Йенг Юнг Соо с глава изравни резултата. Защитникът излезе от дълбочина и посрещна топката на задна греда. Отбраната на Нигерия бе матирана в тази ситуация.

В 42-а минута Кихун стреля от пряк свободен удар, но шутът бе отправен в ъгъла, пазен от Енияма и стражът без проблеми улови.

Само четири минути на втората част Южна Корея нанесе втори удар на своя съперник, след като Чуй Йънг вкара гол директно след изпълнение на пряк свободен удар.

В 55-а минута Чуй Йънг пробва своя късмет от далечна дистанция, като този път топката премина встрани от левия страничен стълб на Енияма. Три минути по-късно на терена се появи Обафеми Мартинс, който замени ветерана Нванку Кану.

Секунди по-късно Якубу получи топката на границата на наказателното поле. Нападателят с рязък финт се освободи от корейски защитник, озовавайки се сам срещу вратаря. Вляво от Якубу чакаше Мартинс, който се бе включил от втора позиция. Коженото кълбо обаче не стигна до нападателя на Волфсбург, тъй като бранител на Южна Корея се върна и изби топката от краката на Якубу.

В 62-а минута Кихун проби по левия фланг и центрира топката за Чуй Йънг, който отблизо шутира, но Енияма прояви страхотен рефлекс и спаси вратата си от трети гол.

Четири минути по-късно Якубу Айегбени направи може би най-големият пропуск досега на този Мондиал. След добра атака на "суперорлите" по левия фланг Аийла остро центрира по земя успоредно на голлинията и за Айегбени остана само да чукне топката в празната врата от два метра. Стрелецът обаче, някакси прати топката на сантиметри от дясната греда на Южна Корея.

Буквално в следващата атака Обаси от "суперорлите" бе зверски подкосен от защитник на азиатците и реферът отсъди дузпа за Нигерия. Грешнитъ Якубу застана зад топката и хладнокръвно стреля в десния ъгъл за 2:2.

Секунди, след като отбеляза, Айегбени бе заменен и на терена се появи Виктор Обина.

В 75-а атака капитанът на Корея Джи Сунг Парк получи топката в наказателното поле на Нигерия, финтира Обаси и пробва да отбележи с плътен удар с левия крак. Топката премина встрани от левия страничен стълб на Енияма.

Пет минути по-късно Обаси по перфектен начин изведе в коридор Мартинс сам срещу вратаря. Нападателят прехвърли с левия крак стража, но топката премина на сантиметри встрани от левия страничен стълб.

В последните секунди Обина на два пъти опита късмета си с удари от далечна дистанция, но резервата на "суперорлите" и в двата случая не успя да уцели вратата.

В крайна сметка Южна Корея спечели точка от този мач и се класира на осминафиналите. Там азиатците ще срещнат Уругвай.

Нигерия - Южна Корея 2:2

1:0 Уче 12-а мин
1:1 Юнг Соо 35-а мин
1:2  Чуй Йънг 49-а мин
2:2 Якубу 69-а мин (д)

Нигерия: Енеяма, Йобо, Кану, Афолаби, Шиту, Якубу, Уче, Айила, Одиа, Обаси, Етуху

Южна Корея: Сунгруонг, ЙонгЧунг, Джи Сунг Парк, Йънг Уоо, Чуй Йънг, Йънг Пио, Юнг Соо, Сунг Йенг, Чънг Йонг, Кихун, Дурин

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tovalan
23.06.2010 00:26

И ние имаме 4 национални канала, ама въпросът е, че само един е държавен и само той си копува правата...

Dante_Shift
23.06.2010 00:05

Еми фенчо на манчо, чехите са си решили този проблем много умно. Националната телевизия предава единият мач по единия канал, а вторият, по другият национален ефир. Но за разлика от БГ - чехите си имат 4 национални канала и проблем няма да си предават всичките мачове наживо. *wink* А БНТ го избраха заради повечето фенове на Аржентина, а не дали ще е по-интересният мач. *thumb_up*

manunited666
22.06.2010 23:41

Обаче нали от БНТ са тъпи и решиха да дават Гърция - Аржентина.То се занеше от самото начало , че Гърция ще се брани пред вратата и ще разчита на Нигерия.

Dante_Shift
22.06.2010 23:39

Този мач бе даже по-добър от Камерун-Дания! Евала за шоуто, което направиха тези два отбора! *thumb_up*

manunited666
22.06.2010 22:29

Ама то е ясно , че ще продължат ако бият.Въпроса е , че тях само победа ги устройва а корейчетата и на Х са доволни.

SpaR7akLiq7a
22.06.2010 22:27

Не отписвайте Нигерия *thumb_up* . Африканците са само -2голова разлика, Гърция и Корея са по -1. Ако Нигерия и Аржентина бият днес. Африканците продължават към осминафинала *beer*

lamers_pro
22.06.2010 22:22

1:1 устройва Курейците.Ще се класират! *wink*

Ginekologa
22.06.2010 22:10

blq до сега нищо не се очертава Гърция държи 0-0 а Южна Корея пада с 1-0 *wink*

blq
22.06.2010 21:16

До момента Нигерия имат 2 загуби от 2 мача. Имайки в предвид очертаващата се загуба на Гърция от Аржентина, то тогава и равен устройва Южна Корея да се класират на осминафиналите. Мачът клони към Х, но и 2ката не е изключение. *smile*