Уругвай победи Мексико, но и двата тима се класираха за осминафиналите (видео)

18:53
Уругвай победи Мексико, но и двата тима се класираха за осминафиналите (видео)
Уругвай победи Мексико с 1:0  А на Мондиал 2010, като по този начин урусите завършиха като победител в тази група.

Още в 6-а минута Морено сбърка и остави Луис Суарес на чиста позиция сам срещу вратаря. Топстрелецът на Аякс шутира от воле с десния крак, но не намери целта и топката прелетя встрани от дясната греда на Перес.

Урусите бяха по-активният отбор в началните минути и по-често владееха топката, првавейки опити да пробият отбраната на Мексико. В 17-а минута след центриране от корнер на Диего Форлан Викторино бе оставен непокрит на границата на малкото наказателно поле. Бранителят стреля с глава, като топката прелетя над напречната греда на Перес.

Южноамериканците бяха близо до гола и в 19-а минута, когато Алваро Перейра нахлу по левия фланг и се озова на добра позиция за стрелба, но в момента на удара защитник на Мексико направи отчаян шпагат и изчисти в корнер.

Две минути по-късно Андрес Гуардадо сътвори една от най-красивите ситуации в тази среща. Халфът стреля с левия крак от около 35 метра. Топката срещна горната греда на Муслера, после тупна пред голлинията и след това бе изчистена от отбраната на урусите.

В 30-а минута пък Дос Сантос изтормози отбраната на Упугвай. Юношата на Барселона финтира персоналния си пазач и нахлу в наказателното поле на противника. Халфът обаче, не можа да шутира към вратата, тъй като Фусиле влезе твърдо в краката му и изби топката.

И точно когато всички очакваха двата тима да се оттеглят на почивката при миролюбиво нулево равенство, Суарес успя да вкара за Уругвай. Форлан изведе М.Перейра по десния фланг и халфът центрира за Суарес, който чакаше на задната греда и с глава направи безпомощен Перез.

В 56-а минута играчите на Уругвай можеха и да удвоят своята преднина. Топката бе центрирана от фаул, Диего Лугано се извиси над купа от играчи и стреля с глава, но Перес плонжира и успя да спаси вратата си в това положение.

В 63-а минута на терена за Мексико се появи новото попълнение на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес, който замени 37-годишния ветеран Бланко. Минута по-късно "ацтеките" пропиляха страхотен шанс. Топката бе разиграна накъсо след корнер и след това резервата Барера центрира остро. Бранителят на Мексико Родригез бе оставен непокрит на границата на малкото наказателно поле. Защитникът необезпокояван стреля с глава, но топката премина на сантиметри встрани от дясната греда на Муслера. С всяка изминала минута мексиканците се опитваха да притиснат своя съперник и да се доберат до изравнителен гол.

Петнайсет минути преди края на срещата отново Родригес пробва да изравни, след като отигра с глава едно центриране от ъглов удар. И този път обаче, бранителят на "ацтеките" не уцели вратата.

В 83-а минута Салсидо успя да преодолее защитата на Уругвай с изненадващо подаване, което целеше да намери Гилермо Франко. Нападателят остана изненадан, че топката стигна до него и не успя да я овладее добре, като впоследствие Муслера се хвърли в краката на Франко и улови.

В последните минути урусите се бяха прибрали в своята половина и там посрещаха опитите на Мексико за изравнителен гол. Възпитаниците на Хавиер Агире също не се напъваха особено много, тъй като знаеха резултата в другия мач от групата, където още в 70-а минута Франция беше намалила резултата срещу ЮАР и при това развитие "ацтеките" се класираха на осминафинал.

В крайна сметка Уругвай задържа този резултат, спечели три точки, а с това и първото място в групата, а мексиканците останаха втори и най-вероятно ще играят с Аржентина в следващата фаза на турнира.

Мексико - Уругвай 0:1

0:1 Суарес 43-а мин

Мексико: Перес, Родригес, Салсидо, Маркес, Осорио, Торадо, Франко, Бланко, Морено, Дос Сантос, Гуарадо

Уругвай: Муслера, Лугано, Фусиле, Викторино, Кавани, Суарес, Форлан, А.Перейра, Перез, М.Перейра, Аревало Риос

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Addicted92
22.06.2010 20:07

Еми вие се заблуждавате от коефициентите за това сте заложили на Х .. Примерно да играят Манчестър и Челси и коефициента да е 1-1.80 Х-2.50 2-3.50
Вие като видите че коефициента е под 2 в случая както е за Юнайтед и това им гарантира победата - НИЩО ПОДОБНО ! В този мач всичко е възможно .. А има и значение дали отбора се бори за нещо .. примерно ако Юнайтед си е гарантирал победата а Челси се бори за влизане в топ4 да речем за да играе ШЛ , то е ясно че Челси ще победи .. понеже Юнайтед така ли иначе си е гарантирал Шампионското място *wink*

tenebrum
22.06.2010 19:45

Уругвай ще стигне до четвъртфинал,а Мексико на осминафинала ще е отстранен *thumb_up*

Leader78
22.06.2010 19:06

нали мача беше най най най твърдия Х бе парцалета

Tyrion
22.06.2010 18:56

и аз го бях играл хикс , ама гледай ти - изненада- колко хора са сложили пари на хикс и са ги изгубили, просто не е истина

Dido_Man_U
22.06.2010 18:54

Мамицата им как неможаха да направят един Х *angry* *evil* *angry* *sick*

Angel_Dust
22.06.2010 18:00

"...когато Алваро Перейра се нахлу по левия фланг..."
Много яко!!! *lol*