Дочев: Ще глобим Гранден

09:28
Дочев: Ще глобим Гранден
ЦСКА започна втория етап от лятната си подготовка в Боровец. "Червените" отпътуваха за планинския курорт вчера рано сутринта. В автобуса се качиха 27 футболисти. Нито един фен не дойде да ги изпрaти. Вероятно заради ранния час - 8,00 ч. Дочев отговори на въпросите на "7 дни спорт", преди да се качи в автобуса.
   
- Г-н Дочев, изкарахте първия етап от подготовката в София. Доволен ли сте от състоянието на футболистите?

- Абсолютно. Доволен съм от всички. Момчетата тренираха много концентрирано. Засега нямаме и контузии, което ме радва. Сега навлизаме във втората фаза на подготовката, като заниманията пак ще са двуразови. Надявам се и в Боровец всичко да протече добре. В София преобладаваха тренировките за физическа подготовка, което е нормално в първите дни след почивката между двата сезона. Сега ще се концентрираме повече върху играта с топка, за да навлезем постепенно в третата фаза - лагера в Германия. Там ще има и повече мачове, ще работим върху тактиката. Трябва до началото на първенството да изчистим играта си и да утвърдим стил, който да ни гарантира победи.

- Възможно ли е до лагера в Германия някой от футболистите да бъде преотстъпен или продаден, или държите групата да бъде запазена?

- Не изключвам възможност да се разделим с някого. Всичко е въпрос на договорки. В момента няма конкретни оферти за наши играчи. Ако дойдат такива и устройват клуба, може да стигнем до продажби. Но държа, ако има напускащи, да са един или най-много двама, защото наистина искам да запазя отбора. Съставът, с който разполагам в момента, 90% ще остане такъв за началото на сезона. Ако има корекции, ще бъдат съвсем малки. Смятам, че с привличането на новите играчи засилихме конкуренцията. Всички те са класни футболисти.

- Как вървят преговорите с италианеца Фабрицио Грило?

- Очаквам да разберем до края на този месец дали ще стане футболист на ЦСКА, или не. Имаме нужда от играч на неговия пост - ляв бек.

- Спортно-техническият директор Емил Костадинов обяви, че се водят разговори и с централен нападател. Вече може ли да назовете неговото име?

- Не, още е рано да ви кажа кой е. Ще бъде спекулация от моя страна. Когато всичко е напълно договорено, ще го разберете. Ако сега кажа името му, ще стане по-сложно да го вземем. Всеки отбор има набелязани футболисти и работи, за да ги вземе, без да вдига шум. Нормално е така да бъде и при нас. Само ще ви кажа, че също е чужденец. Добър футболист е и би ни свършил работа.

- Какво става с Елиот Гранден? Ще може ли да разчитате на него поне за лагера в Боровец?

- Моята информация е, че вече се намира в България. Върнал се е в неделя вечерта. В момента не го виждате тук, защото ще бъде в офиса на собствениците, където ще разговаря с тях и Костадинов за постъпката си. След това ще се присъедини към отбора в Боровец заедно със спортно-техническия директор. Много се проточи тази история с Гранден. Добре че най-сетне се върна. Сега ще има да наваксва с подготовката.

- Ще настоявате ли пред ръководството той да бъде глобен?

- Нормално е да си понесе последствията за тези си действия. Ще бъде санкциониран по вътрешния правилник на клуба. Все пак пропусна цяла седмица от подготовката и трябва да има глоба. Дано си вземе поука и повече такива неща да не се повтарят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация