Академик започна подготовка, Владо Манчев тренира с тима

15:22
Академик започна подготовка, Владо Манчев тренира с тима
Академик София започна подготовка за новия сезон днес. Отборът се събра се за първа тренировка на базата на НСА в "Студентски град".

Сред трениращите беше и Владимир Манчев. Бившият нападател на ЦСКА обаче все още не е ново попълнение на "студентите", защото си урежда трансфер в чужбина. Ако това не стане обаче, на 99% игралият в Испания и Франция футболист ще води нападението на Академик през новия сезон.

18 играчи започнаха подготовка днес. Сред тях не бе считаният за ново попълнение Евгени Йорданов, който все още не е решил дали да приеме условията, които му се предлагат. Новите имена засега са малко, но старши треньорът Самир Селимински тепърва ще решава кои футболисти ще привлича и кои ще освободи. Първото ново попълнение на Академик е 34-годишният вратар Николай Чавдаров, който за последно игра в Гърция. Според Селимински той е много опитен и ще внесе спокойствие в задните линии. Треньорът каза, че води преговори с няколко футболисти, а пък някои от започналите днес ще бъдат освободени. Най-големите проблеми за тима в момента са в защитата, която трябва да бъде подсилена. Академик започна с лека тонизираща тренировка. Всички футболисти завъртяха десетина обиколки на терена, след което наблегнаха на упражненията за разтягане, лицеви опори и коремни преси.

Интересното бе, че преди началото на кроса всички в отбора автоматично се наредиха зад Владо Манчев и това предизвика смях в наставника на Академик. Подкрепата на привържениците не беше сериозна и само трима-четирима верни фенове бяха дошли да подкрепят тима на първото му занимание.

Друга интересна новина е, че Академик ще играе мачовете си от новия сезон в "А" група на стадион "Славия". Шефовете на Академик имат договорка с президента на "белите" Венци Стефанов и след ремонта на стадиона в "Овча Купел" двата отбора ще си поделят съоръжението. Довечера ще се проведе още една тренировка на тима от 18:30 часа. На нея ще дойдат и играчите, които ще изкарат проби в отбора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация